Foto: IFF
SSL-Herr

Tjeckisk landslagsman till Warberg

Warberg IC värvar den tjeckiska landslagsforwarden Tomáš Sladký från Alingsås på lån resten av säsongen.

Jumbon i SSL, Warberg IC har registrerat den tjeckiska landslagsmannen Tomáš Sladký i sin spelartrupp vilket visar på att Sladký värvas till Warberg på lån resten av säsongen och är redo för spel ikväll hemma mot Helsingborg.

Sladký som i år spelat i Allsvenskan Södra för IBK Alingsås har gjort 1 mål och 6 assist på 14 spelade matcher. Förra säsongen tillhörde Sladký FBC Lerum, även det i Allsvenskan Södra och då gjordes 6 mål och 11 assist på 19 matcher. Forwarden var även uttagen i det tjeckiska VM-laget som kom på fjärde plats i VM i Riga och där noterades Sladký för 1 mål och 1 assist.

– Vi befinner oss i en extremt utsatt position i tabellen och spelar för överlevnad nu. Vi har haft stora skadebekymmer hela säsongen vilket gjort att träningarna blivit lidande. När vi nu fick chansen att låna honom på ett enkelt och smidigt sätt såg vi inga nackdelar i det, tvärtom, säger sportchef Kimmo Eskelinen till Warbergs hemsida och fortsätter:

-I Tomás får vi in en väldigt passionerad innebandyspelare, han älskar det här. Vi förväntar oss inga stordåd från honom, det vore orättvist. Däremot breddar han vår trupp och kan gå in och göra ett bra jobb på de flesta positionerna.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar