Foto: Christofer Broberg
JAS

Talangen missade SDF-SM med Örebro

När SDF-SM avgjorde så saknades en av turneringens på förhand, största profiler. Lillån och Örebros Isak Palmén, kom inte till spel till sist.

Det var mot Västerås i en HJ-serien som oturen höll sig framme och Palmén med enbart ett par sekunder kvar av matchen, halkade på ett blad.

– Jag kände direkt när jag skadade mig att det inte bara var en smäll utan att detta kunde vara en värre skada. Vi åkte till akuten och jag fick reda på efter ett tag att jag skulle opereras dagen efter. Då förstod jag att jag inte skulle kunna spela SDF-SM även fast jag inte visste hur länge jag skulle vara borta. Det var ganska tufft att få veta att man skulle missa en sån rolig grej som SDF-SM, säger Palmén till IBnytt.se.

Just SDF-SM ser många som en milstolpe och en chans, men Palmén ser positivt på saken.

– Skulle inte påstå att det är jätteviktigt för min karriär med SM. Jag missade en chans att visa upp mig men det kommer andra saker i framtiden då man kan göra det.

Vad tycker du om lagets insats?

– En femteplats är inte så dåligt så jag tyckte att laget skötte sig bra.

Palmén återfanns dock på bänken under hela SM och fick se sina lagkamrater prestera flertalet fina insatser och stötta dem bäst han kunde.

– Jag gjorde inte så mycket under matcherna förutom att försöka peppa mina lagkamrater.

Någon i laget du vill hylla lite extra?

– Våra målvakter, Jakob Forsberg och Filip Matz, var mycket bra under turneringen och var viktiga för vår framgång.

På plats i Umeå fanns folk från U19-staben bland annat, som gjorde ett kort gästspel i samtliga lags omklädningsrum för att berätta kort om verksamheten och utöver det utförde ett scoutingarbete.

Vart blir det viktigt att prestera framöver då tro?

– Att prestera i Juniorallsvenskan är såklart viktig, men även seniorspel i högre divisioner är säkert något som u19-ledningen har ett öga på.

När siktar du på att vara tillbaka?

– Jag siktar på att vara tillbaka och gå för fullt till försäsongsträningen, men längtar såklart mer till nästa säsong när det blir matcher igen. Just nu är jag i början av rehabträningen och har precis slutat använda kryckor så det blir nog tuffare rehab snart.

Kan du se något positivt i detta som du varit med om?

– Nu känns det såklart inte så jättekul och jag har svårt att se något positivt med att jag skada mig. Något positivt i alla fall är att jag blivit lite bättre på FIFA och det är ju inte helt fel. Det blir nog lättare att se positiva saker längre fram.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar