Foto: IFF
SSL-Herr

Storförlust för Storvreta

Det blev storförlust för Storvreta mot AIK med hela 4-12. En match där AIK var bättre från start. – Vi slet och försökte, men fick inte till det. Samtidigt som AIK är bra så fick de en hög utdelning, sa Stefan Forsman efter matchen.

AIK vann under torsdagskvällen hemmamatchen mot Storvreta med klara 12-4. En klar vinst för ett klart bättre hemmalag som AIKs huvudtränare Magnus Jäderlund sammanfattande som ”Ett överraskande resultat”.

För bortalaget Storvreta blev det en tung start på matchen med underläge 0-4 efter den första perioden och 1-6 efter två spelade perioder. Trots försök i tredje perioden kom laget aldrig nära.

– Vi slet och försökte, men fick inte till det. Samtidigt som AIK är bra så fick de en hög utdelning. När vi försökte ta oss i kapp blev det flera gånger mål i bytet efter. Vi fick några tunga smällar. Jag tror att det var tre sådana tillfällen. Det blev tungt mentalt och i den tredje perioden orkade vi inte komma över den kanten. Vi försökte på alla sätt med att ta ut målvakten med mera, men det gick inte, säger Stefan Forsman till Uppsala Nya Tidning.

I Storvretas mål fanns varken Viktor Klintsten eller Jonas Gustafsson. Istället var det de två 18-åriga debutanterna Fredrik Hermodsson och Joakim Stenskog som fick axla ansvaret.

– Målen vi släppte in var svåra att ta. Jag tänker inte lasta dem för det. Det är bra att de har fått känna på det här steget.Det var tufft för dem, men det var en bra utbildning för dem i dag, säger Forsman.

De unga målvakterna fick också uppmuntrande ord från förre Storvretamålvakten Albin Engholm som vaktade AIKs mål.

– Det är jättetufft, men jag tycker inte att de kan lastas på något sätt utan att de skötte sig bra. Det var vi som fick till bra avslut. Jag vet själv hur det är. Jag var 19 när jag spelade min första match och vi förlorade. Det är så det är ofta, sa Engholm efter matchen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar