Endre IF

Endre vände och vann i tredje

Endre tog sin tredje raka seger och stärkte sin slutspelsplats efter en stark vändning i den tredje perioden mot Linköping.  - Skönt att vinna och det är poängen som räknas även om vi inte gör en kanonmatch idag, säger Endres Karen Farnes

 

Endre mot ett Linköping förstärka av både Julia Sidklev Persson (andra matchen efter skada) och tjeckiska Veronika Enenkelova blev en jämn match.

– Linköping är lite kluriga för att de spelar på tre femmor och tre olika spelsystem i förvarsspelet vilket jag förväntar mig att de kommer göra idag. Vi måste var noggranna med bollen, kreativa och lösningsfokusera samt rejäla i närkampsspelet, sa Endres tränare Alexander Brinkmann inför matchen.

Det var också Endre som inledde matchen bäst även om Linköpings Anna Wiman tidigt tilldelades en straff som Liisa Kokkonen räddade snyggt (Se straffen i spelaren ovan).  Endre hade ett högre bolltemo i inledningen av matchen och 1-0 görs av Elin Roos i den tionde minuten. Efter målet började Linköping arbeta sig tillbaka i matchen och kvitteringen kom 13:58 av Anna Wiman som fick revansch för straffmissen, assisterad av ett långskott från Julia Sidklev Persson. Sidklev Persson som är tillbaka i Linköping efter skada gjorde en mycket bra match och gav även Linköping ledningen med 2-1 på ett nytt långskott.

14:e SSL målet för Ljunggren

Andra perioden blev något mer låst lagen emellan och Linköping kunde utöka sin ledning till 3-1 när Caroline Hansen fint serverar Amanda Ljunggren som gör sitt 14:e mål i SSL.

Endre vände

Endre som har visat upp god form efter jul skulle komma tillbaka i den tredje perioden med en vändning som påbörjades av Mikaela Målström 2-3 precis efter att Linköping blivit fulltaliga.

Vändningen fortsatte med kvittering av Karen Farnes som gör sitt sjunde mål i SSL vilket innebar nytt personligt målrekord och fullbordades när Sara Steen bryter ett uppspel och gör 4-3. Det blev stor dramatik på slutet när Kokkonen måste göra flera räddningar för att hålla undan Linköpings sista försök till kvittering. Det lyckas och vändningen innebar Endres tredje raka seger.

– Det var ingen kanonmatch direkt. De spelar desperat och lågt i försvaret. Det syns att de krigar för sin existens. Vi kommer inte riktigt upp och lyckas får hål på dem. När vi mötte de borta så var det lite samma sak. Vi får lägga in mer på mål i tredje och kriga in några bollar, säger Endres Karen Farnes efter matchen.

Segern innebar tredje raka segern för Endre som har god form efter juluppehållet.

– Vi hade ju många förluster i rad i höstas även om vi spelade bra. Men skönt att vinna och det är poängen som räknas även om vi inte gör en kanonmatch idag. Bra att kunna vända och vinna.

För din del var det ditt sjunde mål i år vilket är nytt målrekord i SSL. Hur känns din säsong? 

– Det känns bra. Jag har flyttat upp längre i banan och spelar högerforward vilket spelar in. Samtidigt har jag fått en större till i laget och växt i uppgiften. Jag har väntat på möjligheten att visa att jag kan producera mål också. Det gäller att jobba hårt för att hålla i det. Men såklart, det är roligt att göra mål och kunna bidra framåt.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar