Foto: Per Wiklund
IK Sirius FBC

Två mål av Bäfve mot Karlstad

Uppsala bröt Karlstads segersvit och tog tre viktiga poäng för att ligga på rätt sida av slutspelsstrecket. – Det var viktigt tabellmässigt, men kanske framför allt för oss som lag. Vi visade att vi kan vinna och att vi kan spela 60 minuter bra innebandy, sa tvåmålsskytten Frida Bäfve efter matchen.

Det var två lag med bra form som möttes under lördagen när Uppsala tog emot Karlstad. Hemmalaget Uppsala som tagit poäng i de fyra senaste matcherna mot ett Karlstad med fem raka segrar. Första perioden inför 230 personer i IFU arena blev mållös och det dröjde till 5:04 i den andra perioden innan första målet gjordes och det av Uppsalas Linette Kouru. Ytterligare två mål gjordes av Uppsala varav ett av Frida Bäfve.

Det dröjde till den 13:e minuten i den tredje perioden innan Karlstad gjorde sitt första och det i boxplay av Tilda Flodell. Utvisningen skulle utjämnas till 1-1 när Bäfve gör sitt andra mål, glatt påhejat av en egen hejaklack.

– Jag och Sofie Paulsson var och föreläste för det laget för någon vecka sedan och det var de som var här för att titta på matchen. Det var därför de hade koll på vad jag hette. Det var kul och det är ju framtiden som man brukar säga, säger FBC-kaptenen som stod för dubbla mål, sa Bäfve till Uppsala Nya Tidning. 

4-1 skulle även bli 5-1 efter mål av Maja Brodin i öppet mål. Ett mål som också fastställde slutresultatet och Uppsala knappade in på Karlstad i tabellen.

– Det var viktigt tabellmässigt, men kanske framför allt för oss som lag. Vi visade att vi kan vinna och att vi kan spela 60 minuter bra innebandy. Det var det absolut viktigaste. Vi har spelat bra 40 minuter och sedan tappat så det var väl det vi ville lösa till den här matchen, att spela bra sista 20 också och det tycker jag att vi gjorde också.

Segern innebar att Uppsala nu har sex poäng ner till Malmö på nionde plats i tabellen och ett missat slutspel.

För Karlstads del innebar det en bruten segersvit och tränare Henrik Flogman summerade till Värmlands Folkblad:

– Uppsala är normalt sett ett lag som vi ska slå, så är det. Vi får analysera nu och se om det är något vi gör fel kring våra bortamatcher. Vi brukar studsa tillbaka på hemmaplan och självklart gör det att vi inte drabbas av panik efter en förlust, men det känns surt för att Uppsala är ett lag vi ska slå.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar