SSL-Herr

Storvreta överklagar i hopp om spel i derbyt

Igår meddelade Juridiska Nämnden att Storvretas Viktor Klintsten stängs av under utredning efter incidenten med Jesper Sankell. En avstängning som innebär att Klintsten missar kvällens derby mot Sirius. Storvreta har nu överklagat beslutet i hopp om att Klintsten ska kunna spela ikväll.

Storvretas Viktor Klintsten stängdes igår måndag av under utredning var incidenten med Växjös Jesper Sankell. En avstängning som skapar målvaktsproblem för Storvreta som sedan tidigare saknat andremålvakten Jonas Gustafsson som opererat bort bölder i halsen. Storvreta har lämnat in överklagan av beslutet till Riksidrottsnämnden (RiN) i hopp om att få Klintsten spelklar till ikväll.

– Så länge vi har möjlighet att överklaga så gör vi det. Det kan ju finnas någon på Riksidrottsnämnden som tycker annorlunda än juridiska nämnden. De får överklagan tisdag morgon och då har de dagen på sig. Det är vår enda chans, säger Storvretas sportchef Kim Knudsen till Uppsala Nya Tidning igår måndag.

Knudsen ger också sin bild på avstängningen vilket är den tredje för Storvreta den här säsongen.

– Jag känner att vi får stryk varenda gång. Jag är riktigt trött. För tre år sedan hade en knuff från en målvakt inte renderat mer än en varning.

Senast både Klintsten och Gustafsson saknades var i bortamatchen mot AIK och ersättare då var unga 18-åriga Fredrik Hermodsson och Joakim Stenskog. Ikväll mot Sirius kan dock Gustafsson vara tillbaka.

– Han är kallad till match. Är han frisk och utan bakslag är han tillgänglig för spel, säger Storvretas assisterande tränare Hannes Öhman.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar