Foto: Per Wiklund
AIK IBF

Team Thorengruppen bröt negativa trenden

Tre raka förluster fick räcka för Team Thorengruppen som tog en viktigt seger hemma mot AIK. - Det är ju nästan nyttigt att vi går från 5-5 och visa lagmoral och vinna med 7-5 istället för att vinna stort och klart. , sa Team Thorengruppens tränare Peter Sjöström efter matchen.

Team Thorengruppen som verkligen behöver alla poäng som går att få in i ett ansträngt tabelläge i kampen om nytt kontrakt fick en kanonstart i hemmamatchen mot AIK. Stefan Lindberg-Dellsand gav TTG ledningen efter 55 sekunder och Peter Reinholdt utökade till 2-0. AIK mästermålskytt Andreas Stefansson reducerade till 2-1 i powerplay innan perioden var slut.

– Vi gör det bra i början av första. Vi är riktigt bra och sen tar AIK över mer och mer efter 10 minuter. Vi blir lite låga och passiva och kanske lite rädda. AIK börjar spelar rakare, vi ger bort litegrann och fällar in i hawaiispelet så en periodpaus kom tacksamt, säger tränare Per Sjöström.

TTG fick möjlighet att utökade ledningen ytterligare i andra perioden efter en 2+2 utvisning för Stefansson. Ett powerplay som blev mållöst. Två mål skulle det bli för hemmalaget och ett för AIK även i den andra perioden.

– Andra perioden ska vi kanske göra 5 mål mer än vad vi gör. Där ska vi punktera matchen. Vi har fantastiskt fina lägen och och 4-5 bollar borde vi gjort.

AIK skulle komma tillbaka i den tredje perioden och 5-5 stod sig tills det var drygt en och halv minut kvar av matchen då Mattias Hedlund klev fram i powerplay.

– Det var mer AIK i den tredje perioden. Vi spelar mer på chans och fällar tillbaka istället för att hålla bollen. AIK har ju tryck på oss i det läget och det är fantastisk starkt att vi klarar att göra 6-5 i PP.

Men tanke på tabelläge. Hur viktigt är segern?
– Jätteviktigt. Det är ju så i en sån här situation att det handlar inte om spelidé utan det är energi i gruppen och skallarna på killarna som kommer avgöra. Viktigt att få en sån här match i oss och det är ju nästan nyttigt att vi går från 5-5 och visa lagmoral och vinna med 7-5 istället för att vinna stort och klart. Oerhört skönt och viktigt för oss.

Du har ju tagit över huvudansvaret som tränare. Är det något du ändrat på?
– Det har kommit in några nya ledare och vi har mer hjälp på träningarna. Men egentligen är det bara att det behövs någon typ av förändring. Att få killarna att tro på något nytt. Vi har en bra grund med bra resultat och det gäller att få in energi och att få killarna att tänka på något annat.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar