IBK Dalen

Dalen avgjorde på 49 sekunder i tredje

49 effektiva sekunder i den mitten av den tredje perioden avgjorde för Dalen i mötet mot Karlstad.

Både Dalen och Karlstad som möttes under torsdagen är i stort behov av poäng. Dalen för att ta sig till slutspel och Karlstad för att hänga kvar i SSL. Matchen var länge jämn och den första perioden blev mållös. I ledningen av den andra perioden tog hemmalaget Dalen ledningen genom lagkapten Ketil Kronberg assisterad av Alexander Bodén som gjorde sin fjärde match efter comebacken. Karlstad kvitterade innan periodens slut i en match som inte bjöd de 1167 åskådarna på speciellt stor underhållning.

– Det är en jämn match, och vi har lite oflyt. Då gäller det att spela smart och det tycker jag att vi gjorde, säger Alexander Bodén till Västerbottens-Kuriren.

Matchen skulle avgöras till hemmalagets under 49 effektiva sekunder som inleddes med mål av Fredrik Edholm, utökade ledning av Jonas Svahn och på den efterföljande tekningen visade Ketil Kronberg upp ett riktigt kraftnummer när han vinner tekning, avancerar och med ett backhandskott skickar in 4-1 i bortre.

Dalen kontrollerar slutet av perioden och Karlstad gör endast ett reduceringsmål, det genom Tom Colling som var tillbaka i spel.

– Dalen är vana att släppa in få mål, och att göra få, så resultatet var kanske ingen skräll så sett. Det var chanser åt båda håll men Simon (Bergström) var jätteduktig i mål samtidigt som deras målvakt också var otroligt duktig. Men jag tycker vi borde ha gjort fler än ett mål ändå efter två perioder, analyserar Tom Colling till Värmlands Folkblad.

För Karlstad väntar en oerhört viktig match i botten av tabellen när laget åker till Varberg för möte med Varberg.

– Säsongens hittills viktigaste match. Men vi gillar svåra matcher. Och sen tror jag det gäller att sluta titta på hur det går för de andra lagen. Om Thorengruppen eller Höllviken vinner. Vi behöver vinna våra egna matcher, det är inte kul att klara sig kvar bara på att något annat lag förlorar alla sina matcher.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar