Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan

”Vi har sett fram emot matchen jättelänge”

Toppmöte i Allsvenskan Södra när serieledande Jönköping beger sig till Kalmar för match mot andraplacerade Kalmarsund. - Jag hoppas det blir fullsatt. Ett bra test för hur grabbarna kommer hantera sådan här situationer, säger Jönköpings tränare Niklas Pålsson.

Jönköpings IK är klara serieledare i Allsvenskan Södra med 45 inspelade poäng på 16 matcher. Med 6 matcher kvar av serien är SSL-kvalplatsen redan säkrad och idag väntar serietvåan Kalmarsund. En säkrad kvalplats är dock inget som påverka Jönköping.

– Det är inget som påverkar. Vi har sett fram emot den här matchen jättelänge. Den här matchen kommer vara den tuffaste för oss och det känns jätteinspirerande. Det kommer bli en bra inramning i Kalmar Sporthall. Vi spelar nära läktarna, bra tryck och jag hoppas det blir fullsatt, säger Pålsson.

Ett första test mot SSL-kvalet. Har ni gjort något annorlunda inför den här matchen?  

– Vi har satt lite mer press och har pratat upp matchen lite extra mot normalt. Vi vill pressa grabbarna lite extra vilket är fördelen vi kan med tabelläget för att se hur de reagerar på lite mer tryck vilket det kan bli i ett kval.

Ni har en ung trupp. Vilka framsteg har du sett i utvecklingen den här säsongen? 

– Framförallt är så är det att vi får ut mer av varandra som grupp. Sen har vi har vi klart mer att ge men det tror jag alla i laget vet. Vi har höjt vår lägstanivå som blivit radikalt bättre. Vi har inte haft plattmatcher som förra säsongen som 12-6 mot Höllviken. Mycket sitter också i spelet med boll som gjort att vi kan ha längre anfall och kunnat vara mer spelförande.

Serietvåan Kalmarsund. Vad tror du om matchen? 

– Det kommer bli jättekul. Det är sådana här matcher som gör att man lägger ner all den tid man gör. Jag tror det kommer bli jättetufft. Det är en högklassig match för Allsvenskan. Det finns både topp och bredd i båda lagen och det är inga dåliga spelare på planen. Hoppas båda lagen släpper loss och bjuder publiken på bra innebandy.

 

Se matchen live och gratis här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar