Foto: SportX8
IKSU

Fokus på detaljer inför slutspelet för IKSU

IKSU som endast förlorat en match i år leder serien och har ställt in siktet på slutspelet. - Vi pratar mycket detaljer i försvarsspelet för att kunna förbereda oss på bästa sätt inför slutspel, säger tränare Andres Harnesk.

IKSU som idag möter Rönnby på bortaplan har på 17 matcher spelat in 47 poäng bestående av 15 segrar 1 vinst i förlängning och en förlust med en målskillnad på 147-54. Dessutom en återigen flera spelare uttagna i landslaget.

– Det känns bra i laget. Vi känns trygga i grunderna och i försvarspelet. Vi jobbar mycket på detaljnivå för att släppa till få lägen. Det är mest efter spelvändningar som vi släppt den här säsongen och det är ju logiskt med tanke på att vi har ofta har mest boll. Detaljerna kan vara att hur vi agerar när de tar burskydd, olika pressituationer osv, säger tränare Andreas Harnesk.

Hur mycket fokus ligger på slutspelet? 
– Mycket fokus både på slutspelet och nuet. Vi i ledarstaben känner att vi kan skapa spets genom att fokusera på nuet för att förbereda oss för slutspel. Vi pratar om vad vi ska kunna till slutspelet och diskuterar mycket med spelarna om hur de tycker och tänker för att få alla delaktiga. Vi har ett extremt ambitiöst gäng att jobba med.

Hur märks det att det är ett extremt ambitiöst gäng? 
– Delt träningarna som ofta blir tuffare än matcherna vilket också är vårt mål. Det är bra tryck och vi får inte bli bekväma. Det finns massor med andra exempel också såsom att alla kollar på alla filmklipp, spelarna kör väldigt hårt med den individuella träningen och bara en sån sak som att en stor del av laget är på plats en fredagskväll och kollar på IKSU Ungdoms matcher visar ambitionsnivån. Vi har fått till det bra med höga förväntningar på vad vi gör och en bra inställning.

Under säsongen har du fått förstärkning av Magnus Norrman i båset. Hur är er rollfördelning? 
– Det har blivit jättebra. Magnus är en person med mycket energi och är duktig med människor. Vi har hittat varandra bra i rollerna.

Idag väntar match mot Rönnby. Är det något speciellt ni fokuserat på inför den här matchen? 
– Vi har valt att bara prata om oss själva. Spelarna har fått lite filmklipp att kolla på och vi har fokuserat på vårt försvarsspel i hur vi ska vinna boll vad vi ska göra direkt efter.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar