Foto: Per Wiklund
IKSU

IKSU gick tillbaka till grunderna och vände

Rönnby Västerås lyckades störa serieledande IKSU länge och ledde med 5-3 med tretton minuter kvar av matchen. Sen vände IKSU och vann med 7-5. - Härligt på något sätt att det var så jämnt och att vi får vända och vinna, säger IKSU Amanda Delgado Johansson
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 14:00
Rönnby Västerås IBK
5 - 7(1-1, 2-2, 2-4)
IKSU

Tabellsjuan Rönnby mot serieledande IKSU blev en jämn match där Rönnby förvarade sig väl med bra och snabba kontringar mot ett IKSU som hade mycket boll men inte riktigt kom igenom det täta försvaret och ställningen var 3-3 efter två perioder. Ett IKSU som testade att gå högt i sitt försvarsspel.

– Rönnby gör det bra, all cred till dem. Vi hade lite problem i vår höga press då vi blir ganska genomspelade. Vi hade pratat om att gå ganska hårt på de fullt ut och det tycker jag är bra för då kan vi göra en bra analys av det i efterhand, säger Delgado Johansson.

I den tredje justerade IKSU tillbaka försvarspelet till grunderna och då går Rönnby upp till en 5-3 ledning. En ledning som blev kvittering i den åttonde minuten efter mål av Emelie Wibron och Louisa Turton. Rönnby som spelade på två femmor kunde inte hålla emot IKSU som vinner med 7-5.

– Vi går tillbaka till spelet vi är vana vid i tredje och lyckad då vända på det. Sen har vi väldigt bra spelare som vill vinna matcher. Vi är också lugnare i den tredje perioden och faller inte in i deras hawaii-spel som vi gjorde de två första. Härligt på något sätt att det var så jämnt och att vi får vända och vinna matchen.

Nu väntar uppehåll för VM-kval. Ett kval där Delgado Johansson är tillbaka i den svenska truppen efter att ha missat EFT på grund av skada.

– Det ska bli jättekul att åka iväg. Jag missade ju EFT så det ska bli superkul att träffa alla igen. Vi brukar ha väldigt kul tillsammans och dessutom ska vi ju till Madrid också vilket är lite annat än de klassiska ställen som det brukar vara såsom Finland.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar