Foto: Per Wiklund
IK Sirius FBC

Två mål av Larsson när Linköping vann stort

Amanda Larsson tillbaka i Linköping och det blev succé direkt. Två mål och en assist i storsegern mot Uppsala. – Grym laginsats. Det här var riktigt roligt, säger Amanda Larsson.

Linköping med comebackande Amanda Larsson på planen tog en storseger mot Uppsala efter att gått från 2-1 till 8-1 i den sista perioden.

Uppsala tog ledningen med 0-1 genom Frida Bäfve vilket också var ställningen efter första perioden. Det var också det enda mål som Uppsala gjorde på sina 14 skott i matchen. I den andra perioden började Linköpings målproduktion när Caroline Hansen gör 1-1 och vid 18:19 var det dags för comebackande Amanda Larsson att göra sitt första mål till 2-1.

– Julia (Persson Sidklev) hade ett jättebra läge att skjuta själv, men passade in den i mitten och jag fick på ett halvvolleyskott, säger Larsson till corren.se.

Två mål som blev starten för en strålande tredje period där Linköping går ifrån till en 8-1 seger där Larsson gör 5-1 och även assisterar Maja Liljeroth till 6-1.

– Det var en ganska svårspelad match, lite hafsigt och fram och tillbaka till en början. Sen kom jag in i det lite bättre och slutade tänka så mycket. Det var godkänt, tycker jag, säger Larsson.

8-1 är en storseger för Linköping som gått starkt efter jul och var det enda av av de fyra lagen som är med i kampen om nytt kontrakt som tog tre poäng den här omgången.

– Vi har spelat så här bra efter jul, men haft svårt att få med oss målen. Idag sitter målen och roligt att så många får göra mål så vi får med oss känslan av att kunna både spela bra och göra mål, säger tränare Samuel Rosenkvist.

För Uppsalas del var det säsongen största förlust och stor skillnad från senast när de mötte Linköping då Uppsala vann med 10-4.

– Det här är sådant som händer någon gång per säsong. Det är naturligtvis inte bra, det är en stor plump i protokollet för oss. Vi gick framåt vid 4–1 och chansade rätt mycket och då får de öppna lägen till slut. Det kvittade om vi åkte dit med 4–1 eller 10–1 kände jag, säger FBC Uppsalas tränare Marko Palosaari till Uppsalas Nya Tidning.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar