Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Storvreta värvar poängspelare från division 1

Storvreta IBK skriver dubbellicensavtal med IBF Västerås 20-åriga forward Emil Helmrich.

Storvreta IBK skriver avtal om dubbellicens med IBF Västerås 20-åriga forward Emil Helmrich. 

– Emil Helmrich är en hårt jobbande och lite avig spelare. Han har visat upp sig på vår träning i december och jag fastnade för hans blick för målet och sitt sätt att utmana motståndarna. Han har en fin fart i spelet och är en hårt jobbande tvåvägsspelare, säger chefstränare Stefan Forsman i ett pressmeddelande och fortsätter

– Emil kommer i första hand stifta bekantskap med SSL-träningsmiljön hos oss i Storvreta. Han kommer behöva jobba med sin fysik och det taktiska spelet. Han kommer eventuellt känna på spel med Storvreta men kommer i första hand fortsätta blomstra hos Västerås, avslutar Storvreta IBKs chefstränare Stefan Forsman.

Emil Helmrich som den här säsongen gjort 21 mål och 13 assist i Division 1 kommenterar själv övergången:

– Det känns jätteroligt att få chansen att spela och träna med SSL spelare i en storklubb som Storvreta IBK. Det är en jättechans för mig att utvecklas ytterligare som spelare. Jag är förstås medveten om skillnaden på SSL och division 1. Det är framför allt tempot och det fysiska spelet, som är skillnaden och så blir man nog straffat direkt vid misstag, säger Emil Helmrich.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar