Foto: Per Wiklund
FC Helsingborg

Pixbos förstafemma visade vägen

Pixbo Wallenstams förstafemma visade vägen och låg bakom alla mål mot Helsingborg. - Viktig seger både för tabellen och laget, säger Max Wahlgren.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Pixbo Wallenstam IBK
4 - 3(2-0, 0-3, 2-0)
FC Helsingborg

Det är jämnt i flera delar av årets tabell och i kampen om slutspel tog Pixbo emot Helsingborg inför 317 åskådare i Wallenstamhallen. En match där Pixbo inledde klart bäst och i samma byte gör Jens Milesson först 1-0 och sedan Daniel Calebsson 2-0, sju minuter in i den första perioden.

– Vi börjar väldigt bra. Det blir två mål i samma byte och det kunde blivit fler i första. De har en bra målvakt som håller de kvar i matchen, säger Max Wahlgren.

FC Helsingborg skulle komma tillbaka i den andra perioden, först genom Linus Nordgren och med Niklas Lidholm utvisas tilldelas Helsingborg en straff som Daniel Johnsson säkert sätter med en zorro. Insläppt mål i powerplay för Pixbo alltså.

– Andra perioden är inte lika bra. Vi tappar i både BP och PP och kommer inte upp i samma som första.

I tredje perioden skulle Pixbos förstafemma fortsätta att leverera och det var på nytt under minut som matchen som två mål skulle göras. Först Wahlgren i powerplay och därefter Martin Östholm till slutresultat 4-3. Alla Pixbos mål från förstafemman.

– Vi har spelat ihop till och från, och kanske framförallt i början av säsongen. Det är vi som ska göra mål när vi spelar ihop och alla har ett bra skott. Det blir farligt när vi har boll och jobbigt för motståndarna.

Hur sammanfattar du matchen och de tre poängen? 

– Vi är bättre i princip hela matchen. Deras målvakt håller de kvar i matchen och jag tycker vi gör en stabil insats. Vi har ju inte vunnit så mycket på slutet och uttar vi i tabellen så poängen viktig. Det är jämnt och lagen kommer under oss.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar