Foto: Mats Ragnarsson
SSL-Herr

Umeå City istället för Team Thorengruppen

Jesper Fransson och Tobias Haraldsson som spelat både med Team Thorengruppen och Umeå City valde att avsluta säsongen i Umeå City när transferfönstret stängde.

Team Thorengruppen i SSL och Umeå City i Allsvenskan Norra är samarbetsklubbar och flera spelare har under säsongen spelat i båda lagen. Två av dessa är Jesper Fransson och Tobias Haraldsson. När transferfönstret stängde i tisdags var dock de både tvungna att bestämma i vilken klubb de skulle avsluta säsongen i och valet föll på Umeå City IBK.

– Har haft en bra och ärlig dialog med Peter Sjöström (sportchef/tränare Team Thorengruppen). Mitt val var att stanna som fjärde/femte alternativ som vänsterforward hos Thoren eller spela resten säsongen med Umeå City säger Jesper Fransson till umeåcity.se.

Fransson har spelat tre matcher med Umeå City i år och gjorde då nio poäng.

– Innan detta val har jag hunnit med att spela tre matcher i Umeå City denna säsong och känner starkt för laget och ledarna. Med tänkarnas förtroende i ryggen växer man som spelare och då jag vet vad detuhandlar om att spela i SSL så får man nästan alltid i alla situationer i allsvenskan en sekund extra att tänka på vad man ska hitta på.

Fransson och Haraldsson kan bli viktiga förstärkningar för Umeå City som inte säkrat nytt kontrakt.

– Det var också en faktor som jag tänkte på i mitt val och lockar mig som spelare. City befinner sig inte i någon ingenmansland utan måste fortsätta träna målinriktat och levererade i de fem matcher som är kvar av grundserien.  Jag vill verkligen försöka vara med och påverka att vi kan behålla Umeå City i Allsvenskan och förhoppningsvis gör spelarna hos Thoren samma fina avslut av sin säsong och landar nytt kontrakt i SSL.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar