Foto: Per Wiklund
FC Helsingborg

Oavgjort i Sundsderbyt

Över 3000 åskådare fick Helsingborg och Höllviken spela 4-4 i Sundsderbyt. - Idag knep vi en poäng, men i sudden tycker jag att vi är värda att få med oss två, säger Höllvikens tränare Vidar Jonsson.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
FC Helsingborg
4 - 4
Höllvikens IBF

Sundsderbyt i Helsingborg Arena lockade 3107 åskådare som fick se ett jämnt derby mellan Helsingborg och Höllviken där hemmalaget startade bäst i den första perioden. Inte orättvist gjorde Hampus Dargren också 1-0 vilket kvitterades snart därefter av målskytten Pontus Karlson.

– De startar starkast och vid 1-0 kommer vi lite fel i vårt försvarsspel. Vi är brygga i inledningen och därför blir 1-1 otroligt viktigt för oss. Hade de fått 2-0 vetifan hur det gått idag. Vi vässar också till försvarspelet och tar fler initiativ.

Andra perioden startade likt den första med övertag Helsingborg och efter drygt halva matchen tar hemmalaget på nytt ledningen. En ledning som på bara minuten vändes till ledning för Höllviken efter att Daniel Persson kvitterat och Johannes Wilhelmsson haft soloshow längs vänsterkanten.

– Vi är i brygga igen i andra perioden och lyckas vända och där får vi otroligt mycket energi. Sen får de ett PP i slutet och där tycker jag inte det är utvisning. Det gör ju att de kan starta tredje med en ganska bra möjlighet.

Utvisningen som Jonsson nämner kommer i periodslutet och Helsingborg dra nytta va powerplay och reducerar till 3-4. Matchens första målskytt avslutar med kvittering 4-4. En ställningen som står sig förlängningen ut. Trots att Höllviken försöker i spel 6 mot 5.

– Vi resonerade som att är det läge så plockar vi målvakten. Nu skapar vi många bra chanser i en förlängning med relativt öppet spel. I sudden tycker jag att vi är värda att få med oss två poäng.

1 poäng till vardera laget vilket var första gången som Höllviken plockade poäng av Helsingborg. Ett Höllviken som spelade 1-2-2 i sitt försvarsspel.

– Vi fick en sjukdom på Gullberg och då kände vi att vi inte hade så mycket att förlora att testa köra. Andraformationen har bara tränat på det i 20 minuter. Grabbarna gör det bra och var med på noterna. 1-0 målet hamnar vi lite fel men förutom det var de klockrena i försvarsspelet. Nordgren och Johnsson är ju riktigt bra spelare och där stoppar vi bra, avslutar Jonsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar