Foto: IFF
Landslag

Wiman efter debuten: ”Inte helt nöjd med att jag blev sjuk”

Det blev två matcher för Anna Wiman i a-landslagsdebut under helgens VM-kval. Sen blev Wiman sjuk och vilade. - Det var kul och lärorikt. Men jag är inte helt nöjd med att jag blev sjuk, säger Wiman.

Linköpings Anna Wiman gjorde under helgens VM-kval a-landslagsdebut när Sverige var totalt överlägsna i sin kvalgrupp med en total målskillnad på 96-1.

– Jättekul att komma med. Det visar att de tycker jag har tagit till mig av sakerna jag sagt att jag ska jobba med och har utvecklats. En kul bekräftelse. Man jag känner att jag inte nöjd efter de här veckan eftersom jag blev sjuk.

Wiman som var med och spelade de två inledande matcherna mot Slovenien och Danmark blev sedan sjuk och missade matcherna mot Norge och rekordmatchen mot Frankrike.

– Det var roligt och lärorikt. Första matchen är alltid en första match och jag hade gärna spelat fyra för att få ut max. Men det var kul med a-landslagsdebut och ett nytt spelsätt. Vi hade inga träningar och det var synd. Jag hade gärna haft det som ny med ett nytt spelsystem och det är förmodligen det tuffaste motståndet vi kan få, att möta varandra förutom Finland.

I matchen mot Danmark gjorde Wiman sitt första mål i a-landslaget vilket innebar 9-0.

– Det är skönt såklart. Annars är risken att det blir som ett spöke när vi gör så många mål. Skönt att ha det gjort så det inte blir en spärr.

Wiman som under tisdagen fortfarande var sjuk möter i helgen både Rönnby och Kalmarsund.

– Jag ser att vi har chans att ta mycket fler poäng. Vi ska verkligen hålla oss kvar och så pass bra är vi. Det börjar nu i helgen och det är inte omöjligt att ta 6 poäng. Full fokus och lite tur så gör vi det.

Se Anna Wimans första landslagsmål

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar