Foto: Arkivfoto/Per Wiklund
AIK IBF

Tre mål: ”Stämmer inte riktigt överens med matchbilden”

Skottstatistik på 37-30 men bara tre mål när Dalen tog emot AIK i Umeå Energi Arena. -Det var väldigt mycket chanser åt båda hållen, säger Måns Parsjö-Tegnér.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:15
IBK Dalen
2 - 1
AIK IBF

Inför matchen mot AIK pratade Dalens tränare Jonatan Brolin om lagets låga försvar med få insläppta mål och få gjorda mål jämfört med övriga lag i serien. Framförallt jämfört med det AIK som stod för motståndet under onsdagskvällen. Det blev också en målsnål match både för hemmalaget Dalen och AIK även om chanser fanns då skottstatistiken slutade 37-30. AIK hade chansen att redan efter 26 sekunder ta ledningen på straff men Måns Parsjö-Tegnér i hemmamålet räddade.

– Han (Andreas Stefansson) försöker gå runt mig och lyckas väl halvt, men jag lyckades med att kravla mig vidare och lyckas ta den med händerna så det var en skön start på matchen att se till att ta ner deras poängkung lite, säger Parsjö-Tegnér till Västerbottens-Kuriren.

Istället för ledning AIK var det Dalens Jim Johansson som gav hemmalaget ledningen efter 7:32 vilket stod sig till mitten av andra perioden när Andreas Stefansson kvitterade. Tidigt i den tredje perioden tog Dalen på nytt ledningen vilket stod sig matchen ut, även om AIK var nära flera gånger med en skottstatistik på 37-30.

– Det var en jäkla nervpress. 2–1 stämmer inte riktigt överens med matchbilden, 8-7 var det mer. Det var väldigt mycket chanser åt båda hållen och jag fick göra en riktigt bra match och AIK:s keeper rånar oss på en del mål också, säger Måns Parsjö-Tegnér.

Segern för Dalen innebar att de klättrade upp på slutspelsplats i de jämna tabellen.

– Vi kanske tog för lätt på lägena, vi skapade ganska lätt framför allt på första perioden och då kanske vi tog det lite för givet. Vi var lite ojämna i matchen, men en godkänd insats säger Dalens tränare Jonatan Brolin.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar