Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Dalen måste upp i intensitet

Dalens försvarsspel fortsätter att vara tätt med minst insläppa mål i SSL. - Det är väl inget som är nytt eller extremt. Men i år har vi spelat olika varianter vilket också vunnit matcher åt oss, säger Dalens tränare Jonatan Brolin.

Ikväll ställs en defensivt stark Dalen mot ett mot ett målglatt AIK i Umeå Energi Arena. Ett Dalen som med sina 99 insläppta mål är det lag som släppt in minst mål i SSL.

– Det är är inget nytt eller extremt. Vi har spelat med ett lägre försvarsspel i flera år men i år har vi även spelat olika varianter vilket också vunnit matcher åt oss. Jag tycker det blivit något enkelt att säga att vi spelar mest defensivt, men det finns en annan sida av det om man tittar noggrannare också. Vi har kanske varit lite ojämnare i år och lite längre svackor än vad vi brukar, säger Brolin.

Ni är också ett av de lagen som gjort minst mål. Hur påverkar försvarsspelet er offensiva kraft? 

– Tittar vi historisk så är det inget jättekonstigt. Vi hade gärna gjort fler mål men samtidigt var vi nära att ta oss till SM-final med det är spelet när iv förlorade mot Linköping. Jag tänker inte göra någon grej av det men självklart finns det utvecklingspunkter i anfallsspelet. Framförallt behöver vi komma upp i intensitet. Mot Team Thorengruppen var det inte bra och det måste vi ta lärdom av.

Ikväll ställs Dalen mot AIK som är det lag som gjort näst flest mål under säsongen. Dock bara 1 poäng före Dalen i tabellen.

– Vi får se hur det blir ikväll. AIK jobbar ju speciellt på det sättet att de chanser mer som med en extra spelare och tänker lite annorlunda. De har en rakare spelstil och väg att gå både i försvar- och anfallsspel. Sen kan det raka spelet se lite olika ut med att lägga mycket bollar på mål, mycket avslut eller mycket backhandcheck.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar