Foto: Arkivfoto/SportX8
Allsvenskan

17 mål när JIK vann derbyt i sudden

Det blev dramatiskt och målrikt när Jönköping vann derbyt mot Fagerhult Habo med 9-8 efter förlängning.

Derbyt mellan Fagerhult och Jönköping blev målrikt med hela 17 mål efter att lagen följt varandra i målprotokollet matchen igenom. 18:41 i den tredje perioden tog Jönköping ledningen med 8-7 och bara tre sekunder senare kvitterade Fagerhults Jeff Adolfsson vilket tog matchen till förlängning. Väl där avgjorde Jönköpings Rickard Hessmer som inför matchen skrivit på ett nytt tvåårskontrakt. Hessmer som leder Jönköpings poängliga stod för tre mål i matchen.

– Kortfattat är det skönt att göra lite poäng. Det ska jag göra och i dag stämde det bra för mig. Skönt för mitt självförtroende, samtidigt tar vi inte tre poäng, det är lite surt, sa Hessmer till jnytt.se efter matchen.

Hessmer som inte var nöjd med sitt lags spel och det faktum att de tappade ledningen bara tre sekunder efter att de gjort 8-7.

 -Jag tycker att vi faller in lite i deras spel i dag, det blir väldigt hafsigt delar av matchen. Sen i slutet slarvar vi när vi gjort 8–7. Vi har oss själv att skylla. Det var viktig att vi kunde komma igen i sudden.

För Fagerhult Habos del var den en viktig poäng i kampen om nytt kontrakt.

– Det var väldigt viktigt för oss. Totalt sett är jag självklart nöjd med en poäng, sa FHIBs tränare Conny Stenberg om poängen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar