Foto: Eva Ohlström
Karlstad IBF

Inställningen blir viktig för Karlstad

Vinst i förlängning i höstas och ikväll möter Karlstad Mora i returmötet där inställningen kommer bli avgörande. - Vi måste gå 100% i alla situationer, duellerna och tar löpningarna, säger Karlstads Tilda Flodell.

I höstas såg det länge ut som att Karlstad skulle ta tre poäng mot Mora. En sen kvittering av Lina Svarfar med 7 sekunder kvar tog matchen till förlängning där Karlstads Jessica Eriksson satte 5-4. Ikväll möts lagen igen.

– Jag tror det kommer bli jämnt igen. Förra matchen vann vi och Mora kommer nog vara revanchsugna. Men om det blir jämnt så tror jag att ju längre matcher går desto mer kommer det tala för oss. Vi är starka i slutet och Mora kommer nog bli frustrerade om de inte drar ifrån i början. Förlorar de mot oss skiljer det bara 1 poäng och jag tror det kan bli lite frustration, säger Tilda Flodell.

Som Flodell påtalar så är det två lag som ligger efter varandra i tabellen. Mora på fjärde plats med 37 poäng och Karlstad på femte plats på 33 poäng. En sexpoängsmatch i kampen om fjärdeplatsen som kan vara en fördel i ett slutspel.

– Vårt mål var slutspel och nu är det i princip klart om vi inte spelar jättedåligt sista matcherna. Därför kan vi titta uppåt och vi vet att vi är starka och kan slå alla lag när vi spelar som bäst. Vi siktar mot och ser fjärdeplatsen som en bonus.

Vad blir viktigt att det stämmer för att ni ska kunna vinna? 

– Inställningen blir viktig idag. Vi måste gå 100% i alla situationer, duellerna och tar löpningarna. Vi är friska och alla är med från start och redo för att vinna igen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar