Foto: Eva Ohlström
IK Sirius FBC

Uppsala avslutade starkast mot ett besviket Tyresö Trollbäcken

Övertygande sista tio minuter av matchen blev avgörande när Uppsala vann mot Tyresö Trollbäcken. - Jag är faktiskt jävligt besviken på att vi inte kan ta den här matchen, säger Tyresö Trollbäckens tränare Bruno Lundberg.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:00
FBC Uppsala
6 - 3
Tyresö Trollbäcken IBK

Uppsala på slutspelsplats mot ett Tyresö Trollbäcken som behöver poäng i den jämna kampen om nytt kontrakt blev en ryckig match med sju utvisningar, vissa till synes väldigt lätta.

Det var TT som tog ledningen genom Julia Croneld i ett riktigt snyggt anfall där Frida Mattsson helt friställer Croneld i en spelvändning. Uppsala som hade spelmässiga övertag i den första perioden skulle i den trettonde minuten vända till ledning 2-1 efter att Matilda Andersson säkert gjort mål på straff.

– Det är väl en av mina specialiteter. Jag går fram och skjuter, inget dräll med bollen. Vi har varit lite passiva och rullar alldeles för mycket. Vi behöver komma till skott fortare och på ett tillslag. Vi känner att vi har bra koll på matchen, säger Andersson till C More.

I den andra perioden kom TT ut med mer energi och ett hårdare jobb på hela banan vilket belönades med en kvittering av Linnea Wiregård. Ett resultat som nästan stod sig perioden ut inan Sofie Paulsson på nytt gav Uppsala ledningen.

– Vi kände att i första tar vi inte i tillräckligt så då var det bara att gå in och köra. Jag tycker vi kämpar mycket mer nu i andra och visar mer hjärta. Vi måste sätta vårt spel och fortsätta köra i tredje, sa Linnea Wiregård efter den andra perioden.

Den trejde perioden blev ryckig med flera utvisningar, vissa till synes väldigt lätta och spel i powerplay gynnade både TT som kvitterade men också Uppsala som utökade till 5-3 med drygt sju minuter kvar. 5-3 blev 6-3 efter att Frida Bäfve klivit fram med ett skott utifrån vilket fastställde slutresultatet.

– Jätteskönt med seger. Viktigt inför slutspel och vi gör en jättebra slutperiod. Det här var en match vi skulle vinna, säger Evelina Sparf.

För Tyresö Trollbäckens del var det en sur förlust då laget länge var med i matchen. I och med att Warberg vann åkte de dessutom ner under strecket.

– Jag är faktiskt jävligt besviken på att vi inte kan ta den här matchen. Jag tycker vi skapar lägen men bjuder på alldeles för mycket. Tyvärr tar vi några beslut med huvudet under armen och det kostar oss den här matchen. Det finns mycket positivt att ta med oss också men det är synd att det inte räcker till någon poäng ikväll, säger Bruno Lundberg

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar