FBC Kalmarsund DAM

Warberg klättrar – ”Superviktig seger”

Viktigt seger för Warberg mot Kalmarsund samtidigt som Linköping, Tyresö Trollbäcken och Dalen förlorade innebär att Warberg klättrar till tionde plats. - Superviktig seger, nu har vi 18 poäng, säger Therese Arneson.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:30
FBC Kalmarsund
3 - 4
Warberg IC

Det blev en jämn match i Kalmar Sportcenter när Kalmarsund verkligen hade chansen att ta den första historiska segern i SSL då Warberg. Kalmarsund inledde också den första perioden bra och hade ledning 2-1 efter 20 minuter.

– Det känns bra. Vi är taggade och vet vad den här matchen vi betyder, vi ska ta får första trepoängare. Vi måste tro på oss själva och köra som vi gjorde i början, sa Kalmarsunds Ellen Willsund som gjorde 2-1 målet till 24kalmar.se

Warberg skulle kvittera i powerplay i den andra perioden innan Kalmarsund i den tre skulle återta ledningen genom nyförvärvet Erika Nilsson från Hovshaga som gjorde sin första SSL-match.

– Det var min första SSL-match och jag är nöjd med den. Jag har gjort två träningar med FBC och det är inte lätt att komma in i ett nytt lag direkt, säger Nilsson.

Warberg vände sedan matchen vilket du kan se i spelaren ovan med start 12:51 genom Linn Johansson och 34 sekunder senare Therese Arneson som blev tvåmålsskytt i matchen. Viktiga tre poäng för Warberg då konkurrenterna om nytt kontrakt förlorade sina matcher.

– Det var skönt att vinna. Jag tycker vi gör allting väldigt stressat. Kalmar drar ner på tempot och vi blir stressade när vi ligger under. Superviktig seger, nu har vi 18 poäng och jag vet inte hur det gått för Tyresö och Dalen men det är viktigt att vi har de under oss sen. Vi hade lite mer press på oss eftersom detta var en måstematch. Riktigt skönt att vinna, säger Warbergs Therese Arneson efter matchen.

Fortsatt tungt hos Kalmarsund, framförallt eftersom laget länge hade kommandot i matchen.

– Vad ska man säga, vi gör vad vi kan och det är bara grymt att vi förlorar den här matchen. Det är fruktansvärt och det gör oerhört ont för tjejernas skull, avslutar Kalmarsunds tränare Christoffer Souminen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar