Höllvikens IBF

Dubbla hattrick när Warberg tog blytung trea

Blytung seger för Warberg mot bottenkonkurrenten Höllviken med 8-3 efter hattrick av både Robin Blåberg och Daniel Nordlund. - Vi får njuta ikväll och ta med oss energin, säger Nordlund efter matchen.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Warberg IC
8 - 3
Höllvikens IBF

Warberg lyckades tack vare fyra mål i den andra perioden vända underläge till ledning med två mål. En ledning som laget inte släppte och de vann till slut med 8-3 och tog tre blytunga poäng mot bottenkonkurrenten Höllviken som nu övertar bottenplatsen i den mycket jämna kampen om nytt kontrakt.

– Det var den viktigaste matchen hittills. Men nu kommer bara viktigare matcher framöver. Vi får njuta ikväll och ta med oss energin och poängen. Ny dag och nytt fokus imorgon.

Inledningen på matchen var avvaktande från både lagen och matchens innebörd märktes tydligt i spelet.

– Man märker att det är spänt. Vi gör en helt okej period. De har ett skitmål som knappt orkar över mållinjen. Men vi håller oss lugna och även när de gör 2-0, vilket är en oflyt satt vi lugna.

Underläge med två mål byttes till ledning med två för Warberg efter den andra perioden.

– Vi känner att vi är lite sega i första perioden. Lite väl stela så vi går in i andra perioden och släpper loss och kör. Vi kom in i ett bra flow och då är det ju enkelt att spela. Man vet ju själv hur det är att släppa in flera mål snabbt efter varandra.

En ledning med två mål som utökades till slutresultatet 8-3 efter ytterligare ett mål av Blåberg som gjorde hattrick och två av Daniel Nordlund som även han gjorde hattrick. Nordlund som totalt gjort 4 mål den här säsongen.

– På uppvärmningen gick klubban av så Sebastian Welin-Odeback som tyvärr är skadad sprang ner från läktaren och kapade till en ny klubba. En riktigt bra polare och han är viktig för laget och är alltid med runt om och pushar och fixar. Tack vare honom det blev tre mål idag, avslutar Nordlund vars Warberg tog sin första trepoängare 2017:

– Det är tufft att ligga sist och heta Warberg. Ännu mer press när det finns gamla meriter. Men vi har släppt det som varit och kör vårt eget race nu där vi är inne i vårt eget slutspel.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar