Arkivfoto Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Två poäng till Sirius i jakten på slutspelsplats

Sirius tog chansen borta mot Dalen för att hänga med i kampen om en sista slutspelsplats. En sen kvittering av Peter Berling och mål av Bobby Edberg i förläning gav Sirius två poäng. - Jag tycker att vi vinner välförtjänt, säger Sirius tränare Niklas Johansson
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
IBK Dalen
3 - 4
IK Sirius IBK

Dalen inledde matchen med två mål den första perioden varav ett av Alexander Bodén som gjorde sitt första mål sedan comebacken. Sirius som var klart bättre i den andra perioden vände sedan tillbaka matchen till 2-2.

– Från mitten av första perioden tyckte jag att vi fick ordning på spelet och spelade bra. Sedan tappade vi det igen i andra perioden, säger Dalens tränare Jonatan Brolin till Västerbottens-Kuriren. 

Patrik Rokka gav hemmalaget ledningen vilket skulle stå sig ändå tills att Jakob Drews, mycket vackert bakom ryggen spelar fram Peter Berlin till 3-3. Förläning och där avgör Bobby Edberg.

– Vi har en bra match. Vårt spel första perioden är väl helt okej men det finns mer att önska. Men andra och tredje tyckte jag att vi skapade tillräckligt många bra lägen för att vinna under ordinarie matchtid, vi var bara inte tillräckligt effektiva. Men jag tycker att vi vinner välförtjänt, säger Sirius tränare Niklas Johansson till 24uppsala.se. och poängterar hur viktig poängen var:

– För oss var det väldigt viktigt. Vi har häng på slutspel nu och är med i det racet.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar