Foto: SportX8
IKSU

Linköping med 11 utespelare imponerade mot IKSU

Linköping kom till start med enbart 11 utespelare och utan stjärntrion Larsson, Wiman, Sidklev Persson. Trots det var laget länge med mot seriesuveränen IKSU. - Utifrån förutsättningar en väldigt bra match, säger Linköpings tränare Samuel Rosenkvist.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 16:00
IKSU
11 - 6
Linköping IBK

Linköping gjorde en imponerande insats mot IKSU, inte bara för att laget länge höja jämna steg i målprotokollet utan för att laget också störde IKSU på flera sätt. Framförallt i uppspelsfasen.

– Vi ville störa IKSU lite tidigare i deras uppspel. Styra spelet så långt som möjligt för att de skulle slå upp bollen på en av våra sargkanter. Så länge vi orkar står vi upp bra och sätter vår styrning, säger Linköpings tränare Samuel Rosenkvist.

Att Linköping inte orkade var inte så konstigt då bara 11 utespelare fanns med i truppen.

– Utifrån förutsättningar en väldigt bra match. Vi åker upp med 11 utespelare utan Wiman, Larsson och Sidklev Persson och spelar bra mot IKSU matchen igenom. Fullt lag hade chanserna varit ännu bättre. Vi orkar inte ta det jobbet hela matchen. IKSU är ju otroligt bra och har ett oerhört högt bolltempo och vassa skyttar. Samtidigt gör vi det väldigt bra efter förutsättningar och vi visar upp det spelet vi vill spela och har engagemang matchen igenom.

Engagemang fanns hos Linköping och IKSU som startade på tre femmor gick ner på folk för att kunna gå ifrån vilket gjordes i den andra perioden där IKSU gör tre mål på två minuter till 6-3. En ledning som byggdes på i den tredje perioden till slutresultat 11-6. Trots förlusten fanns positiva delar att ta med för Linköping

– Ibland så finns det bra förluster och den här kanske var en av de. Roligt att se Maja Lijleroth. Hon och Amanda Ljunggren står för alla våra mål och den femman har bäst plus minus statistik sett till 9-10 senaste matcher. De kommer vi ha stor nytta av i avslutningen, säger Rosenkvist som också kommenterar tabelläget:

– Lite synd att Warberg vann över Täby. Det är fem matcher kvar och vi har hyggliga chanser. 3-4 av matcher bör vi kunna vinna och det räcker att vinna 2. TT kommer inte ta 9-10 poäng på de sista matcherna.

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar