Foto: Lennart Roos
Endre IF

Wirtig storspelade när Dalen tog en poäng & Endre två

Dalenledning med 2-0 vändes till vinst för Endre i förlängning i en match där Dalens målvakt räddade 36 skott. - Hon räddar oss i flera lägen, säger Dalens lagkapten Sandra Larsson.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13:00
Endre IF
3 - 2
IBK Dalen

Första perioden mellan Endre och Dalen blev mållös i en avvaktande match utan högt tempo. I den andra höjde Endre farten rejält men det var bortalaget Dalen som gjorde matchens första mål, det i powerplay genom Filippa Nilsson fint framspelad av Isabell Larsson. Endre tryckte på rejält i den andra perioden och hade under flera byten i rad tryck i den offensiva zonen vilket också skottstatistiken visar då hela 20 skott sköts mot en storspelande Matilda Wirtig i Dalens mål. Periodens sista skott 19:47 skulle gå in vilket innebar reducering för Endre 1-2. Viktigt mål för Endre samtidigt som Dalen var nöjda över sitt spel.

– Vi lyckas hålla de utanför boxen. De vill komma in i mitten men vi stänger till bra. Sen är Matilda Wirtig riktigt bra i målet. Hon räddar oss flera gånger. Jag tycker även att vi slarvar lite i passningsspelet. Vi vet att vi får lägen bara vi har tålamod, säger Dalens Sandra Larsson.

Även kvitteringen skulle komma och matchen när slutsignalen gick med ställning 2-2 knöt Dalens tränare Urban Karlsson näven i glädje för den viktiga poängen i kampen om nytt kontrakt. Dalen som i avslutningen av förläningen chansade med att ta ut målvakten för att få med sig ytterligare en poäng till Umeå. En chansning som inte lyckades och istället gjorde Anna Moberg 3-2 i öppen kasse. Dock en viktigt poäng för Dalen, framförallt eftersom Tyresö Trollbäcken förlorade och Dalen nu har tre poängs försprång och klart bättre målskillnad.

– Klar vi är glada över poängen. Men det hade känts bättre med fler poäng. Vi hade fruktansvärt mycket lägen första och andra och fick inte riktigt utdelning. Endre kvitterar rättvist och i slutändan kanske de var förtjänta av extrapoängen.

Fem omgångar återstår av säsongen för Dalen och Larsson tror stark på sitt lag.

– Även fast vi har många nya spelar så har vi hittat en riktigt bra känsla i laget. Vi har bra energi och alla krigar verkligen varje match och varje byte. Det kommer fälla avgörandet för att vi ska hålla oss kvar, avslutar Larsson.

Se highlights från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar