Foto: Arkivfoto
Rönnby IBK

Full fart från start av Rönnby

Tio minuter in i den första perioden hade Rönnby gjort tre mål mot Tyresö Trollbäcken som inte lyckades få in en boll på hela matchen. - Vi bestämde oss innan att sätta full fart på en gång, hålla tempot uppe från början, säger Rönnbys tränare Jimmy Gunnstedt.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13:00
Rönnby Västerås IBK
5 - 0
Tyresö Trollbäcken IBK

Rönnby tog tag i matchen mot Tyresö Trollbäcken från start med mål redan efter 64 sekunder genom Sofia Olander. Ett målskytte som fortsatte och efter drygt tio minuter hade Rönnby skaffat sig en 3-0 ledning.

– Vi bestämde oss innan att sätta full fart på en gång, hålla tempot uppe från början. Det är vi som ska styra matchen på hemmaplan, och det gjorde vi definitivt, säger Rönnbys tränare Jimmy Gunnstedt till vlt.se.

En ledning som utökades direkt i den andra perioden när Isabella Nordin Persson gör 4-0 och bara elva sekunder fastställde Jonna Sjöberg slutresultat till 5-0 då resterande 39 minuter blev mållösa.

– Det blir lite svårt, dom (Tyresö Trollbäcken) kommer i ströanfall, men är inget hot. Jag trodde lite mer om dom faktiskt, de har ju kniven på strupen där under strecket. Men det ska inte ta bort vår insats, tjejerna har en hög lägstanivå. Men vi blir lite omedvetet passiva när vi möter ett lag som inte vill dansa, säger Jimmy Gunnstedt.

2-0 målet i den första perioden gjordes av Lisa Söderlund i sitt andra byte i SSL..

– Riktigt kul för Lisa Söderlund, i sitt andra byte. Hon är vänsterforward egentligen, men har använts som center och gjort det riktigt bra. Hon var center även i dag, och spelade tillsammans med Izabell Ström och Izabell Roos. Det är en nykomponerad kedja, så det var kul att dom fick göra mål, framförallt Lisa, säger Jimmy Gunnstedt.

Rönnbys som med segern är klara för slutspel är igång och förbereder sig på bästa sätt för avslutningen av säsongen.

– Vi sparade Kajsa (Andgrim) och Josefine (Hagström) lite i dag, de fick vila mer när vi säkrade slutspelet. Nu kan vi jobba med helt andra delar, vi har ju Täby, Pixbo och KAIS Mora kvar att möta, det blir som gratismatcher för oss. Sedan kan vi trappa upp träningen lite tyngre, säger Jimmy Gunnstedt.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar