AIK IBF

Thorengruppen höll undan AIKs anstormning

Team Thorengruppen gick ifrån till en synes säker 8-2 ledning mot AIK. Timeout AIK som tar ut målvakten målvakten och skapade nerv i matchen med 4 raka mål. - Det blir lite nervöst på slutet men vi håller i, säger Team Thorengruppens Tobias Bergfors som vinner med 9-6.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
AIK IBF
6 - 9
Team Thorengruppen SK

Efter en spelmässigt jämn förstaperiod mellan AIK och Team Thorengruppen där bortalaget tagit ledningen med nio sekunder kvar övertygade Team Thorengruppen i andra perioden. 7:47 i andra perioden blev det en dubbelutvisning och i spel 4 mot 4 påbörjar Team Thorengruppen sin målskörd. Ett ihåligt och slarvande AIK släpper sex raka mål till 1-7.

– I andra blir vi sönderkontrade. Det är lite där de vinner matchen. Det är där vår dåliga period är. Det är slarv av oss som låter de kontra så bra som de gör det. Dåligt av oss, säger AIKs Patrik Hagberg

Just Patrik Hagberg reducerar till 2-7 i den tredje perioden. En glädje som blir kortvarig då Tobias Bergfors gör sitt andra mål i matchen bara sex sekunder efter. Timeout AIK med 10 minuter kvar som plockar målvakten och det blir dramatik i Solnahallen då AIK gör 4 raka mål till 6-8 med tre minuter kvar av matchen. AIK fortsätter att trycka på med all kraft och det blir nervöst i Team Thorengruppen som lyckas hålla undan och även fastställer slutresultatet till 6-9 genom Peter Reinholdt.

– Vi har ju en stor ledning. Det känns ganska tryggt. De får tryck på oss och vi blir nertrycka och så får de in ett gäng kassar. Det blir lite nervöst på slutet men vi håller i, säger Team Thorengruppens Tobias Bergfors som framhåller den andra perioden.

– Vi är riktigt starka i andra perioden. Går rakt på kasse och lirar skönt. Riktigt bra utav allihopa, bra inställning och jag tror att det är det som gör det idag.

Team Thorengruppen som länge varit indragna i kampen om nytt kontrakt har i och med segern 10 poäng ner till Höllviken blickar nu istället upp mot slutspelsstrecket.

– Det gör vi såklart. Vi går för vinster nu sista matcherna. De lagen som ligger botten av slutspelsplatserna har kännt lite svaga i slutet. Om de torskar några matcher så ska det gå vägen. Vi har mycket energi och positiv energi, vi har mycket luft i ryggen som trycker på bakifrån. avslutar Bergfors

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar