Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
FC Helsingborg

Helsingborg tog tre poäng mot Pixbo

FC Helsingborg har vaknat från djupa formsvacka och tog tre poäng mot Pixbo. - Jag älskar att möta Pixbo, säger Helsingborgs Jonathan Skoglösa till Helsingborgs Dagblad.
Serie: SSL-Herr. Matchstart:
FC Helsingborg
3 - 2
Pixbo Wallenstam IBK

Vinst i förlängning senast mot Warberg och i matchen mot Pixbo skulle det bli all tre poängen till Helsingborg som är på väg tillbaka från sin formsvacka.

– Det har varit pyspunka ett tag. Nu är energin och glädjen tillbaka. Det har kommit in nytt folk i ledarstaben och så har vi roterat lite i femmorna. Det har gett effekt, säger Jonathan Skoglösa till Helsingborgs Dagblad.

Matchen hemma mot Pixbo inleddes med tidigt mål från Helsingborgs Petri Hakkonen. En ledning  som i den andra perioden utökades till 2-0 genom Jonathan Skoglösa som spelade center för andra matchen i rad.

– Innan jag kom upp i A-laget spelade jag alltid back eller center. Nu är jag ju van vid att spela back. Men det är alltid roligt att göra poäng, så jag tackar ju inte nej till att spela center om tränarna vill det.

Matchen blev tuff med åtta utvisningar och mycket känslor på planen. Pixbo reducerade i början av den tredje perioden genom Max Wahlgren innan Daniel Johnsson utökade till 3-1. Slutresultatet skulle fastställas till 3-2 och Helsingborg tog tre efterlängtade poäng.

– Jag älskar att möta Pixbo, det är alltid magiska matcher. Det är nästan det bästa som finns att slå dem.

En vinst som innebar att Helsingborg på nytt är på slutspelsplats.

-Jag ser verkligen fram emot att vara med när det verkligen gäller. Det är då det roliga börjar, avslutar Skoglösa.

Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar