Foto: SportX8
IKSU

IKSU första lag att vinna borta mot Karlstad

IKSU bröt Karlstads starka hemmafacit och blev första lag att vinna i Karlstad under ordinarie tid den här säsongen. En seger som innebar serieseger för IKSU. - En kul match, summerar IKSUs Frida Norström.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13:30
Karlstad IBF
2 - 6
IKSU

Karlstad har varit oerhört starka på hemmaplan den här säsongen och hade inte för matchen mot serieledande IKSU inte förlorat på hemmaplan. Den sviten skulle brytas efter en tuff match mot IKSU som efter den första perioden endast ledde med 1-0. I den andra perioden fick bortalaget bra utdelning och kunde gå ifrån till ledning 5-0. Två av målen stod Frida Norström för.

– Det är inte ofta jag gör två mål i en match, det var väldigt kul, säger Nordström som utvecklar vad som gick bra i andra perioden:

– Vi vill spela vårt fartfyllda spel och framförallt i andra perioden gör vi det riktigt bra. Det känns som att försvarsspelet börjar sitta, vi offrar oss för varandra, täcker skott och spelar med fart. Det släpper lite grann i andra perioden och det svårt att sätta fingret på exakt skillnaden. Vi sätter grunderna bra och hänger dit några.

Slutresultatet blir till slut 2-6.

– Det var väldigt kul att spela idag. Jag tycker att Karlstad går in tufft och hårt i matchen och kommer på farliga kontringar. Vi försöker stoppa de så mycket vi kan. Vi visste att det skulle vara tufft att åka hit och det var mycket folk på läktaren vilket också stärker Karlstad. Vi måste jobb matchen igenom.

Någon i laget du vill lyfta fram extra? 

– Louisa Turton. Hon bidrar med mycket energi, täcker skott och krigar för laget. Inte minst idag, avslutar Norström.

Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar