Foto: Lennart Roos
Endre IF

Stark förstaperiod bäddade för Endres seger

Stabil seger för Endre som klättrar förbi Karlstad i tabellen efter 6-2 mot Tyresö Trollbäcken. - Vi är starka idag, säger Endres tränare Alexander Brinkmann.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13:00
Endre IF
6 - 2
Tyresö Trollbäcken IBK

Endre inledde matchen mot Tyresö Trollbäcken bäst inför 507 åskådare i ICA Maxi Arena. Med ett rörligt anfallsspel skapade hemmalaget stort bollinnehav som också skulle ge utdelning. 1-0 gjordes i boxplay av Mathilda Groth Nilsson och dryga minuten senare utökade Sara Steen till 2-0. TT skulle reducera innan Sara Steen med 41 sekunder kvar av perioden utökade till 3-1 i en förstaperiod som Endre kontrollerade.

– Första perioden spelar vi mycket bra. Vi hittar bra kombinationer och kontinuitet i vårt spel och är ändå flexibla. Vi har ju bollen i princip hela tiden och då måste vi spela med vissa kombinationer för att få målchanser. Vi skapar en bra balans med att göra det vi pratat om inför, säger Endres tränare Alexander Brinkmann.

Den andra perioden inleddes med en temposänkning innan Tyresö Trollbäcken höjde intensiteten i slutet och även reducerade till 4-2. En reducering som var TTs sista mål i matchen. I den tredje perioden gjorde Endre ytterligare två och vann med stabila 6-2.

– Det är en utmaning när de drar ner tempot och vi måste dra upp det utan att bli galna och göra bort oss. Samtidigt att vi vana eftersom flera lag spelar så och det känns som vi har god kontroll på det.

Någon spelare som gör en extra bra match? 

– Alva Olofsson får matchens lirare och sen har vi en till center i Olivia Ruthström som är stark. Kedjan med Steen, Moberg, Roos visar att de är tunga att möta.

Endre som med segern kan bli klara för slutspel, beroende på hur det går i matchen Dalen-Malmö.

– Om Dalen vinner mot Malmö så är vi klara för slutspel. Det dess att man i teorin inte är klar så behöver vi gå för varje poäng. Kombinationen att ta poäng och att förbereda sig för slutspel är en avvägning. Just nu har vi viktat för att ta poäng, men förhoppningsvis kan vi nu fokusera mer på slutspelet och spets till ytterligare, avslutar Brinkmann.

Se alla mål från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar