Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
FC Helsingborg

3 livsviktiga poäng till Höllviken efter Anderssons straffavgörande

Vid ställning 6-6 och drygt en minut kvar av matchen tilldelas Höllviken straff. En straff som Christoffer Andersson satte vilket gav Höllviken tre otroligt viktiga poäng. - Jag var väldigt nervös, men jag hade min grej klar och visste hur jag skulle göra, säger Andersson.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Höllvikens IBF
7 - 6
FC Helsingborg

Sista ”sundsderbyt” för säsongen och otroligt viktiga 3 poäng på spel när Höllviken mötte Helsingborg. För Höllvikens del för att klara nytt kontrakt och för Helsingborg för att klara slutspelsplatsen. Ledning Helsingborg efter den första perioden vändes till ledning 5-4 till Höllviken efter den andra då Höllviken först gick ifrån till 5-2. Mål bland annat av Charlie Sandersson som gjorde sitt första i SSL. Med knappt fem minuter kvar kvitterade Linus Nordgren till 6-6 vilket stod sig länge.

– Jag tycker vi krigar extremt bra hela matchen. Vi får en ganska bra start och drar igång bra i andra perioden där vi kan gå ifrån. Sen får vi någon utvisning mot oss och de trycker ner oss en bit. Vi vi står upp hela matchen och till slut blir det en välförtjänt seger. Vi har bra energi både på bänken och på planen. Vi trycker på bra och vi känns både snabbare och starka än de idag, säger Höllvikens Christoffer Andersson.

Seger skulle det bli och det var just Andersson som skulle avgöra. När Helsingborg utvisades 17:47 fick Andersson göra sina första byten i matchen i powerplay och när Höllviken tilldelades straff var det just Andersson som la den.

– Jag var väldigt nervös. Det blev lite extra nervöst eftersom jag inte spelat och bara hade 30 sekunder eller något på planen innan. Men jag hade min grej klar vad jag skulle göra.

Nervositeten trill trots satte Andersson säkert 7-6 till Höllviken och tre blytunga poäng i bottenstriden.

– Extremt värdfulla poäng. Hoppet lever för oss i högsta grad.

Vad talar för att ni håller er kvar? 

– Jag tror vi håller oss kvar. Vi har bra möjlighet och är inne i ett bra stim och energi just nu både på träningar och matcher. Truppen känns extra bra just nu, avslutar Andersson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar