AIK IBF

Imponerande milstolpe nådd av Hagberg

AIKs Patrik Hagberg nådde i matchen mot Dalen den imponerande milstolpen 600 poäng i svenska högstaligan. - Det är stort, säger Patrik Hagberg till Sportbladet.

Patrik Hagbergs 3-4 reducering i matchen mot Dalen innebar att han som åttonde spelare i herrarnas högstaliga nådde milstolpen 600 poäng.

– Det är stort med tanke på hur få gubbar som lyckats med det innan och de som gjort det är absolut toppklass, säger Patrik Hagberg till Sportbladet.

Det stannade inte vid 600 poäng utan Hagberg fortsatte att producera mål mot Dalen och gjorde totalt 5 mål i matchen där det vid 6-5 ledning såg ut som att AIK skulle ta tre viktiga poäng.

– Vi hade en fin känsla och malde ner dem i tredje perioden. När 6–5 kom kändes det som vi hade det, de var riktigt trötta. Det var riktigt tungt och surt att släppa in 6–6 i slutet, säger Patrik Hagberg.

Förlusten i förlängning innebär att AIK med två matcher kvar av seriespelet på 41 poäng inte har slutspelsplatsen i egna händer. Dalen har nu fyra poängs försprång och Helsingborg med en match mindre spelat har 42 poäng.

Milstolpen 600 poäng och fler kan det bli både den här och kommande säsonger för Hagberg.

– Så länge det är roligt och jag brinner för det och kroppen håller så är det inga problem. Om AIK vill ha mig så spelar jag nog vidare.

Totala historiska poängligan i herrarnas SSL
1. Mika Kohonen, 1009 poäng (aktiv)
2. Hannes Öhman, 783 poäng
3. Peder Bodén, 727 poäng
4. Niklas Jihde, 722 poäng
5. Magnus Svensson, 710 poäng
6. Daniel Calebsson, 665 poäng (aktiv)
7. Johan Anderson, 627 poäng
8. Patrik Hagberg, 603 poäng (aktiv)

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar