Foto: Per Wiklund
FC Helsingborg

Viktiga poäng på spel i säsongens sista sundsderby

Seger för Helsingborg i första mötet och oavgjort när lagen möttes i början av februari. Ikväll ett nytt sundsderbyt där viktiga poäng står på spel. – Det är roligt att båda lagen har något att spela för, säger Helsingborgs Daniel Johnsson.

Tre matcher kvar av seriespelet för FC Helsingborg som är med i kampen kring slutspelsstrecket. Ett streck som laget hade bra marginal till i höstas.

– Där har man gott självförtroende och hade någonting som fungerade riktigt bra. Vi tog poäng här och var och det är klart att man såg ljusare på det efter halva säsongen. Men det är väl lite charmen med idrotten också att det kan svänga upp och ner, men nu, det är roligt det här, säger FC Helsingborgs Daniel Johnsson till Helsingborgs Dagblad.

Viktig match ikväll och också säsongens sista sundsderby när Helsingborg beger sig till Höllviken. Ett Höllviken som är sist i tabellen och verkligen behöver tre poäng för att ha chans att hålla sig kvar.

– Det är roligt att båda lagen har något att spela för. Jag ser bara positivt på det. Det är kul när det väl gäller, nu drar det verkligen ihop sig, säger Daniel Johnsson.

Två gånger har sundsderbyt spelats den här säsongen. I första matchen blev det vinst för Helsingborg med 7-4 och när lagen möttes i returmötet i början av februari slutade matchen oavgjort 4-4. Ikväll sista derbyt för säsongen och det infinner sig en derbykänsla.

– Jo, det tycker jag. Det skrivs väldigt om matchen, och mycket i sociala medier och så vidare. Det blir automatiskt en kortare resa, både reslängd och tidsmässigt så det är klart att det känns lite extra.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar