Foto: Per Wiklund - Arkivfoto
FC Helsingborg

Helsingborg klara för slutspel – 5 mål av Jonathan Nilsson

Mycket stämde för Helsingborgs Jonathan Nilsson som gjorde fem mål i segern mot Linköping. - Idag hade vi flytet och fick en bra start och det mesta gick in för mig, säger Nilsson.
Serie: SSL-Herr. Matchstart:
FC Helsingborg
9 - 5(X-X, X-X, X-X)
Linköping IBK

4-0 ledning för Helsingborg mot Linköping efter den första perioden la grunden till en 9-5 seger för hemmalaget. En seger som efter att AIK förlade mot Falun innebär att Helsingborg är klara för slutspel. 5 av de 9 målen gjordes av Jonathan Nilsson.

– Det blev en perfekt start för oss. Vi får ju drömstarten och publiken eldar på. Idag hade vi flytet och fick en bra start och det mesta gick in för mig. Jag har kämpat för det länge och hoppas det kan fortsätta, säger Nilsson.

Nilsson som spelade tillsammans med Daniel Johnsson och Linus Nordgren i kedjan.

– Det känns jättebra såklart. Vi vill spela med varandra alla tre och kompletterar varandra bra. Nu har vi fått lite minuter igen och det fungerar bra. Vi tänker likadant och det är riktigt kul att spela med så bra lirare.

Linköping var på väg ikapp i den tredje perioden men Helsingborg lyckades hålla undan.

– Det är vårt hårda arbete som ger oss vinsten idag och att vi är effektiva framåt. Med ett hårt arbete får vi kontringar och där är vi riktigt vassa. De tar över lite i andra perioden och vi blir lite låga men vi lyckas hålla rent framför kassen. Paulsson är ju svinbra som alltid, avslutar Nilsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar