Foto: SportX8
Karlstad IBF

Övertygande seger för Karlstad

Karlstad tog en övertygande 8-3 seger mot Rönnby. Jessica Eriksson gjorde 4 mål. - Kul att få utdelning. Det har varit några matcher där det varit dåligt med det, säger Eriksson själv till C More.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 18:10
Rönnby Västerås IBK
3 - 8
Karlstad IBF

Karlstad övertygade i matchen mot Karlstad och fick god utdelning redan i slutet av den första perioden då bortalaget gick fram till ledning 4-0.

– Jag tycker det är vi som har matchen första 10 minuter och sen får de in 2 ganska enkla mål och får självförtroende av det. Vi måste framförallt få tillbaka energin i laget, kommer ner och hålla boll och få lite längre anfall, sa Rönnbys lagkapten Sofia Olander till C More efter den första perioden.

Karlstads målskytte fortsatte i den andra och som störst var ledningen 6-0. Då tog Rönnby timeout och deducerade därefter två gånger om genom Linnéa Nilsson. Det här var dock Karlstads match från start till slut och slutresultatet skrevs till seger för Karlstad med 8-3. Fyra mål av Jessica Eriksson.

– Kul att få utdelning. Det har varit några matcher där det varit dåligt med det. Vi tar bort deras spelvändningar idag com vi vet att de är riktigt vassa på och sen är vi väldigt effektiva idag. Vi vet att när vi gör bra matcher så gör vi riktigt bra matcher, sa fyramålsskytten Jessica Eriksson.

Förlust för Rönnby som med tre matcher kvar har 4 poäng upp till Pixbo på fjärde plats och då även hemmafördel i ett kommande slutspel. Rönnbys assisterade tränare Karolina Widar summerade matchen:

– Backar vi till den första perioden så talar 0-4 sitt tydliga språk. Vi sjunker och blir ängsliga och de straffar oss hårt. Sen tycker jag att vi kommer igen i början av andra och då blir vi straffade på nytt, säger Widar som också kommenterar innebörden av förlusten:

– Vi vill komma upp i nivå för att skapa oss en bra känsla inför slutspelet. Men vi gör inte det idag. De får hål på oss och täcker fruktansvärt bra med skott. Förhoppningsvis kan vi skaka av oss förlusten. Vi har match redan på torsdag och söndag igen. Det är bra att det är intensivt framåt. Vi torskade förra mötet och studsade tillbaka direkt och det är bara att inse att den här matchen var vi inte tillräckligt bra, avslutar Widar.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar