Foto: SportX8
SSL-Dam

Warberg mycket nära nytt SSL-kontrakt

Warberg vann borta mot Tyresö Trollbäcken och nu är det nya kontraktet i SSL nära. Det återstår 3 matcher och skillnaden ner till Tyresö Trollbäcken är 9 poäng med en målskillnadsdifferens på 18 mål till Warbergs fördel.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 15:00
Tyresö Trollbäcken IBK
4 - 9
Warberg IC

I stort sett sista chansen för Tyresö Trollbäcken att hålla sig kvar i SSL när Warberg på rätt sida strecket kom på besök under söndagen. En match där Warberg gick ifrån till ledning med 5-0 efter halva matchen. Fyra av målen första tio minuterna i den andar perioden.

– Vi pratade om att forcera fram anfallsspelet inför andra. Det gjorde vi verkligen och det ledde till många bra lägen. Vi fick fart på fötterna och utmanade mer jämfört med första perioden där vi var ganska stillastående, säger Warbergs tränaren Patric Löfborg till Hallands Nyheter.

Tyresö Trollbäcken skulle komma tillbaka in i matchen i den tredje perioden och som närmast var laget vid när Frida Matsson gjorde 4-6 med drygt tre minuter kvar. TT satsade allt framåt och då kunde Warberg göra ytterligare tre mål, varav två från Jenny Dahl som totalt gjorde 5 mål och 2 assist.

– Det känns hur gött som helst att det lossnade i rätt match, säger Jenny Dahl som också hyllades av tränare Löfborg:

– Helt fantastisk. Jag har varit på henne i veckan att hon behöver få fart på fötterna och målskyttet. Det fick hon verkligen, det var fantastiskt kul att se.

Warbergs seger innebär att laget i stort sett säkrade nytt kontrakt i SSL. Det finns en teoretisk chans för Tyresö Trollbäcken att komma ikapp då skillnaden lagen emellan är 9 poäng och 18 mål i målskillnad när det återstår tre matcher.

Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar