Foto: Per Wiklund
FC Helsingborg

Helsingborg redo för utmaningen

Seriesegrande Falun valde Helsingborg som kvartsfinalmotståndare. En tuff uppgift för skånelaget. – Ser man på vår form på våren har den inte varit lika bra som på hösten så det är inte förvånande för min del att de valde oss. säger Mattias Helgesson.

Serieledande Falun valde FC Helsingborg som kvartsfinalmotståndare.

– Jag trodde väl kanske att de skulle välja Pixbo. De valde oss så vi hoppas att vi ska anta den utmaningen på allra bästa sätt, säger Helsingborgs assisterande tränare Niklas Lauritsen till Helsingborgs Dagblad. 

Att vinna över Falun i en matchserie på sju matcher blir en tuff utmaning för Helsingborg.

– Våra styrkor måste fram. Vi har våra vapen framåt som de har också liksom, Galante och vi har Danne. Flera måste bidra i det offensiva. Vi måste ha både primär och sekundär målskytt, och poänggivande. Och sen måste vi klara av spelmomenten när vi inte har boll och vara mer sandpapper på dem egentligen.
En spelare i Helsingborg som kanske inte räknat med att spela ännu ett slutspel i sin karriär är veteranen Mattias Helgesson som gjorde comeback i januari.
– Ser man på vår form på våren har den inte varit lika bra som på hösten så det är inte förvånande för min del att de valde oss. Jag tror att det var hugget som stucket för dem att välja lag att möta. Men jag tror att Helsingborg är ett lag de trivs med, säger Helgesson till Helsingborgs Dagblad. 
Helgesson ser Falun som en tuff men inte omöjligt motståndare.
– Som du sa är de storfavoriter och det får de ha med sig och då är det lika bra att slå ut dem på sju matcher och vi ska göra det vi kan. Vi vet att de har ett bra lag, men vi har också ett bra lag när vi får alla pusselbitar på plats, säger Helgesson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar