Foto: Lennart Roos
Karlstad IBF

Talangerna tillgängliga för spel i Karlstad

Karlstad förstärker laget inför slutspelet då både Klara Danielsson och Amanda Berggren finns tillgängliga för spel.

Karlstad som i sista matchen i grundserien möter Warberg förstärker laget inför slutspelet med talangerna Klara Danielsson och Amanda Berggren som ansluter från Hagfors.

– Det blir som två nyförvärv. Givetvis jättebra för oss att få in dem. Båda två bidrar med fart, bra teknik och bra energi. Dessutom är det två jättepositiva tjejer som det är bra för gruppen att få in, säger Karlstads tränare Henrik Flognman till Värmlands Folkblad.

Danielsson och Berggren finns tillgängliga för spel då Hagfors säsong tog slut i torsdags. Säsongen för Karlstad fortsätter dock och efter söndagens match stundar ett slutspel.

– Om jag ska gissa så väljer Iksu att möta Malmö. Sen tror jag Mora tar Rönnby, att Täby väljer Endre och att vi i så fall får möta Pixbo. Det skulle vara ett drömscenario.

Ett slutspel där Danielsson och Berggren blir viktiga förstärkningar. Danielsson har tidigare under säsongen spelat fem matcher med Karlstad och gjort 1+2 poäng. Berggren har producerat 2+6 poäng på hennes sex matcher i SSL.

– Under de matcher de varit med har de verkligen visat vilken tillgång de är och med dem får vi en helt annan bredd att gå på tre formationer vilket är jätteviktigt i slutet av täta matcher. Det finns några lag som går stenhårt på två formationer. När man kommit några matcher in i matchserien tror jag det kommer betyda mycket att man rullat runt på tre.

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar