Foto: Idrottsfoto
Rönnby IBK

Tungt avbräck för Rönnby

Rönnby Västerås hoppades att landslagsstjärnan Adina Augustsson skulle kunna göra comeback till slutspelet vilket inte blir fallet då skada håller Augustsson borta från spel resten av säsongen.

Rönnbys Adina Augustsson har störts av en fotskada under säsongen och inte spelat en match sen juluppehållet med stor förhoppning av att kunna vara spelklar och tillbaka till slutspelet. En förhoppning som inte blir av då Augustsson drabbats av bakslag och enbart kör rehabträning resten av säsongen.

– Det är klart att det är ett oerhört jobbigt avbräck för oss. Hon är ju vår enda landslagsspelare och betyder mycket med sitt ledarskap. Adina är vår lagkapten och hjälper de yngre spelarna på ett föredömligt sätt. Nu får vi försöka klara oss utan henne och jag hoppas att det ska gå bra ändå. Vi går in i slutspelet med en stor dos optimism., säger Rönnbys tränare Jimmy Gunnstedt till vlt.se.

Ett tungt avbräck för Rönnby som ställs emot Pixbo i kvartsfinal på fredag. Ett Pixbo som Rönnby vann över i senaste mötet med 3-2.

– För oss gäller det att få en bra start. Vår stora chans till avancemang är att vi gör processen kort med Pixbo. Ju snabbare desto bättre. Får vi en bra start finns det inga hinder för det här unga och hungriga laget.

Förutom det stora avbräcket i Adina Augustsson verkar Rönnby komma till start med fullt lag efter vissa sjukdomsproblem.

– Alla som har varit sjuka ska kunna vara med mot Pixbo. Jag tror inte att någon av spelarna vill missa den första kvartsfinalen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar