Foto: Arkivfoto
IKSU

IKSU: ”Vi formtoppar oss inte för mycket inför kvarten”

IKSU vann serien överlägset, slog rekord och valda Malmö som motståndare kvartsfinalen. - Jag tror det kan bli grisigt och vi kan nog lära oss mycket. De är ju bra på det spelet, får folk ur balans, trashtalk och spelvända, säger IKSUs tränare Andreas Harnesk.

IKSU vann serien överlägset och tränare Andreas Harnesk är nöjd med säsongen.

– Det är jag. Vi har nästan bara tänkt långsiktigt i år och jobbat mycket med olika faser i vårt spel och fokuserat mer på det i veckorna än vilka vi möter till helgen. Vi har även lagt mycket fokus på dys och känns väldigt vältränade.

Valet av kvartsfinalmotståndare blev Malmö.

– För oss spelade det ingen roll om vi väljer femma eller åtta. Så vi bestämde att vi väljer det lag som kommer åtta och då blir det Malmö, sa IKSU tränare Andreas Harnesk, till C More.

På åttonde plats slutade Malmö, ett Malmö som Harnesk ser fram emot att möta.

– Jag gillar Malmö och tycker de spelar bra. Jag håller med Jeppsson i det han sa att det är ganska tight mellan placering 8 till 5 och de har närmat sig topplagen. Jag tror det kan bli grisigt och vi kan nog lära oss mycket. De är ju bra på det spelet, får folk ur balans, trashtalk och spelvända. Spelmässigt tror jag att vi kommer ha mycket boll och de kommer täcka mycket skott och försöka vända snabbt.

Ni är storfavoriter. Hur ser ni på det och blir det fullt påslag direkt i kvarten eller bygger ni upp för semifinal och final? 

– Vi försöker njuta av det. Vi har skapat oss favoritskapet för att vi har gjort något bra hittills. Vi bygger upp det lite. Vi tänker att vi ska fortsätta våga träna hårt och vi ska vara i bra form om vi lyckas ta oss till final. Vi formtoppar oss inte för mycket inför kvarten. Men alla lag är bra, känslan i gruppen är jättebra och spelarna känns hungriga, avslutar Harnesk.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar