Foto: Lennart Roos
Endre IF

Endre: ”Vi blir farliga”

Endre valdes av Täby. Ikväll spelas första matchen. -Jag går in med stark tro och rak rygg i slutspelet. Vi blir farliga, säger Endres tränare Alexander Brinkmann

Endre som valdes av Täby i kvartsfinalen slutade på femte plats i tabellen och har gjort en bra grundserie. Något tränare Alexander Brinkmann är nöjd med.

– Grundserien är jag mycket positiv till vårt slutgiltiga resultat. Vi har hela året pratat om att ha en stark utveckling under säsongen. Vi ska till slutspel men också utveckla vårt grundspel hela tiden i relation till vårt matchspel. Det har vi gjort på ett bra sätt och att vi till slut tar femteplatsen är starkt, säger Endres tränare Alexander Brinkmann

Vad är det för utveckling du ni har gjort? 

– Fram till att vi gick in i december har fokus legat mycket på försvarsspelet. Efter det har vi försökt utveckla det offensiva spelet med inriktningen till att börja med i passningsspel i januari. Det har vi delvis fått effekt på och haft nytt av i februari och då vår slutspelsplats börjar bli klar.

Ni valdes av Täby. Hur ser du på motståndet? 

– Att de är bra såklart. Men jag går in med en skön känsla. Jag gillar hur vi tog oss an säsongen från start redan från maj. Man visste inte hur skulle hantera situationen med sju spelare ut. Men från första träningen och första seriematchen har vi hanterat situationen på ett bra sätt. Jag går in med stark tro och rak rygg i slutspelet. Vi blir farliga.

Vad tror du vi kan förvänta oss spelmässigt av matchserien? 

– Vilka spetsspelare som kliver fram kommer bli avgörande. Där så tror jag att duellspelet en mot en kommer bli intressant med många individuella kampar. Att Sara Steen ställs mot Moa Tschöp, lagkaptenerna spelar centrar, vindsnabbe Matilda Sjödin mot Elin Gabrielsson och inte minst målvaktsmatchen.

Hur viktig kan publiken bli för er? 

– Såklart viktigt på hemmaplan när vi är här. Så har jag alltid sagt. Men vi har fler matcher på bortaplan och det är lika mycket match där som hemma. Vi tror att mycket folk kommer komma och kolla på oss i Stockholm och det var en plusfaktor att få Täby. Folk reser från Gotland och vi har publik i stockholmsområdet. Vi är väl ett av få lag som har supportrar som är supportrar som man inte känner igen men som kommer på matcher.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar