Foto: Idrottsfoto
Rönnby IBK

Widar fortsätter i Rönnby: ”Vi bygger upp något nytt”

Rönnbys assisterande tränare Karolina Widar fortsätter nästa säsong.

Rönnby Västerås har förlängt kontraktet med förre storspelaren och assisterande tränaren Karonlina Widar.

– Jag tycker att det har varit roligt i år, att jobba med tjejerna. Vi bygger upp något nytt liksom, med många unga lovande spelare, säger Karolina Widar till vlt.se och fortsätter:

– Vi har bara kommit ett steg på vägen, känns det som. Det är fullt fokus på slutspelet nu, men förhoppningen är väl att kunna ta det ett par steg till.

Widar som förutom sin långa och mycket framgångsrika spelarkarriär har även goda erfarenheten från som ledare i U19-landslaget.

– Det har varit nyttigt att vara med på U19 också från ledarhåll, det är annat mot att vara spelare. Som ledare har man många fler att ha koll på, som spelare har man sig själv och kanske sin femma. Här gäller det att se alla och ha koll på alla liksom, på planen och på sidan av. Det fick man med sig lite redan på U19.

Erfarenheter som hon har stor nytta av i Rönnby då det finns många unga spelare i truppen.

– Det tyckte jag var kul i U19, de suger ut sig som svampar. De vill, och är på väg uppåt. De vill träna och utvecklas innebandymässigt, så man känner att man har mycket att bidra med. De lyssnar och vill utvecklas.

Enligt uppgifter till VLT är det också klart att huvudtränaren Jimmy Gunnstedt fortsätter som huvudtränare nästa säsong.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar