Foto: Idrottsfoto
IK Sirius FBC

Inget nytt kontrakt för Uppsalas tränare

FBC Uppsalas tränare Marko Palosaari får inte förnyat kontrakt.

FBC Uppsala meddelar på sin hemsida att tränare Marko Palosaari inte tränar laget nästa år:

FBC Uppsala har beslutat att inte förlänga det utgående avtalet med tränare Marko Palosaari. FBC riktar ett stort tack till Marko för dessa två säsonger, föreningens resultatmässigt bästa. Marko tog över ett stukat lag inför fjolårssäsongen, och mot alla experttips så fick man ihop det väldigt bra och tog sig till slutspel. Väl där blev det stopp i kvartsfinal mot blivande mästarinnorna Pixbo. Denna säsong var man snubblande nära att ta sig till slutspel igen, men snubblade på mållinjen efter en sämre avslutning på serien.

Själv kommenterar Palosaari:

– Jag hade det på känn. Det har varit ganska tyst från lagledningen på slutet. Vi fick inte ihop gruppen lika bra i år och det är jag som har ansvaret för det. Vi fick inte ihop samma lagmaskin i år. Förra säsongen strävade alla mot samma mål, i år var det inte så, säger Palossari till Uppsala Nya Tidning.

Sportchef Lars Jardö kommenterar:

–Vi känner att vi behöver få in en ny röst i båset och få till en förändring. Det vi söker är en aktiv tränare i båset som har erfarenhet av damer, det är ett krav, och som varit inom innebandyn länge, säger Jardö.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar