Foto: Johan Eklöf
Innebandyfesten

Guide Innebandyfesten: IBK Lockerud Mariestad – USM P16

Guide inför Innebandyfesten 2017. Här med IBK Lockerud Mariestad i USM P16 som ställs emot Wibax Patriots IBK i semifinal.

Lockerud som haft framgångarna på JAS-sidan under de senaste säsongerna istället, har nu lyckats med en riktigt fin prestation.

Man hamnade i grupp 9 och i avsaknad på anmälda lag i Västergötland så fick man bege sig uppåt i landet till Karlstad. Där hamnade man i en fyrlagsgrupp med just Karlstad, Skoghall och Hagfors/Edebäck som nog många såg som en öppen grupp på förhand.

Man inledde med att besegra Karlstad med 4-3 där Jesper Kroneberg stod för ett sent avgörande och det var just femman med Kroneberg och Nestorsson bland annat som var inblandade i de flesta av lagets mål. Det ska tilläggas att laget ledde med 3-0 en bit in i den andra perioden innan Karlstad kom ikapp.

I match två blev det på nytt tight, då man mötte Skoghall. Till sist blev det 4-7, men då kunde Felix Karlsson peta in två mål under de sista sista 15 sekunderna där Skoghall med två reduceringar där innan sett till att det blev match in i det sista.

I sista matchen väntade Hagfors/Edebäck där man på nytt kunde ta en 4-3 seger och även där kom ett sent avgörande. Jesper Kroneberg gjorde 4-3 när klockan stod på 19.22, samme spelare som även hade kvitterat ett par minuter innan. Lockerud kunde därmed sluta på tre raka seger och ta förstaplatsen som innebar avancemang.

Regionsslutspelet spelade man på hemmaplan inför ett fint publikstöd. Man hamnade i en grupp med Vöikers, Ledberg och Pixbo, en grupp som på förhand kändes tuff och där Pixbo var ett av lagen som skulle få bära ett favoritskap.

Lockerud inledde med att spela 4-4 mot Vöikers där man tappade en 4-2 ledning i slutet av matchen. I match två väntade Pixbo där lagen följdes åt i två perioder, innan Lockerud kunde punktera med två mål i den tredje perioden och man såg sedan till att avsluta med att besegra Ledberg, på nytt en jämn match där man vann med 4-5.

Dag två väntade CL98 som hade kommit tvåa i den andra gruppen som även den spelades i Mariestad. Där var det inget snack om saken utan hemmalaget körde över gästerna och vann med hela 6-0 till sist där ett fint målvaktsspel av Emil Lundberg och Felix Karlssons tre mål lade grunden till segern.

Väl i Uppsala så blev det klart att laget lottas mot Wibax Piteå som har stora delar av Norrbottens SDF-SM trupp i laget. Kan man få målvaktsspelet att fortsätta stämma och att lagets förstafemma producerar i den utsträckningen man gjort tidigare, så får nog laget gälla som en liten favorit för att kunna nå finalen.

Spelade matcher:

Lockerud Mariestad – Karlstad 4-3
Skoghall – Lockerud Mariestad 3-7
Lockerud Mariestad – Hagfors/Edebäck 4-3
Lockerud Mariestad – Vöikers 4-4
Lockerud Mariestad – Pixbo Wallenstam 4-2
Ledberg – Lockerud Mariestad 4-5
Lockerud Mariestad – CL98 6-0

En spelare att följa: 

Linus Nestorsson – Kom från Herrestad till Lockerud inför den här säsongen för att gå NIU-gymnasiet. Har redan nu tagit en ordinarie plats i klubbens A-lag som gick starkt i division 1 under säsongen och varit dominant i många juniormatcher. En forward med riktigt fina handleder, aviga finter och en bra fart. Svår att komma åt i offensiv zon och kan vända ut och in på de flesta backarna. Med radarpartner Kroneberg så blir man alltid ett offensivt hot och detta är en spelare som ska leda laget.

Bästa poängplockare: 

  1. Jesper Kroneberg, 11 mål, 6 assist
  2. Linus Nestorsson, 4 mål, 9 assist
  3. Felix Karlsson, 7 mål, 1 assist

LÄS OCKSÅ: Intervju med tränare Mickael Fredriksson

LÄS OCKSÅ: Spelprogrammet för Innebandyfesten 2017

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar