Innebandyfesten

Guide Innebandyfesten: Vöikers – USM P16

Guide inför Innebandyfesten 2017. Här med IBK Vöikers i USM P16 som ställs emot KAIS Mora i sin semifinal.

Att Vöikers skulle ta sig långt den här säsongen var kanske ingen superskräll, sett till att man på förhand kunde mönstra ett starkt lag och hade ett par spelare med i Smålands SM-trupp.

Man lottades in i grupp 15, en tuff grupp med Warberg, Åstorp/Kvidinge och Helsingborg där enbart ett lag skulle gå vidare. Man inledde starkt med att slå Helsingborg med 6-1, efter en kontrollerad 5-0 ledning ett par minuter in i den andra perioden. Därefter blev det hela 8-1 mot Warberg, laget som skulle sluta tvåa i gruppen till sist, för att i sista matchen besegra Åstorp med 6-4. Den sista matchen var jämn länge och först med dryga minuten kvar så kunde Vöikers göra sista målet som säkrade tvåmålsledningen och vinsten.

Två månader senare begav man sig till Mariestad för att möta just hemmalaget Lockerud, Pixbo och Ledberg i det första gruppspelet. Mot Lockerud så räddade man en poäng efter att Oliver Ericsson och Kasper Qvarfordt gjort mål under matchens sista fem minuter. Mot Ledbergs vann man med uddamålet, vilket man även lyckades med mot Pixbo, där man faktiskt vann med 0-1. Man slutade till sist på sju poäng och kunde därmed ta andraplatsen efter Lockerud som hade bättre målskillnad.

En andraplats ledde till att man fick möta Jönköping i en kamp om en plats på Innebandyfesten och väl där stod man för en bragd av det sjukare slaget. Vid 3-0 underläge såg det tungt ut och trots att hoppets tändes när Rasmus Carlsson reducerade vid 13.48, så trodde nog inte många att det skulle gå att vända. Nästa reducering kom exakt en minut senare, då genom Kasper Qvafordt och med bara nio (!) sekunder kvar att spela kom även kvitteringen, då genom lagkapten Samuel Folkesson/Algman. Därmed lyckades man ta matchen till en förlängning och väl där så kunde Folkesson/Algman göra sitt andra mål efter bara 52 sekunder och därmed skjuta sitt lag till Innebandyfesten efter en otroligt imponerande vändning.

Nu kommer man möta KAIS Mora i Uppsala och sett till hur laget presterat hittills, så ska man ha goda chanser. Det gäller att få stopp på Moras offensiv i många lägen, då kan mycket vara vunnet.

Spelade matcher: 

Vöikers  – FC Helsingborg 6-1
Warberg – Vöikers 1-8
Vöikers – Åstorp/Kvidinge 6-4
Lockerud Mariestad –  Vöikers 4-4
Vöikers – Ledbergs 3-2
Pixbo Wallenstam – Vöikers 0-1
Jönköping – Vöikers 3-4

En spelare att följa:

Kasper Qvarfordt – En rightfattad back med stora styrkor i det offensiva spelet. Duktig i spelet med boll, fördelarna gärna spelet och styr och ställer. Har ett bra skott, en bra blick för spelet och står för en hel del poäng. Återfanns i Smålands SM-trupp och stod för stabila insatser.

Bästa poängplockare:

  1. Samuel Folkesson/Algman, 5 mål, 4 assist
  2. Oliver Ericsson, 3 mål, 6 assist
  3. Kasper Qvarfordt, 5 mål, 2 assist

Vöikers tränare, Tony Carlsson, säger följande: 

Varför har just ni tagit er till Innebandyfesten?

– Bred trupp, jämnheten och lite stolpe in.

Vilka styrkor har ni som lag som ni kommer visa upp?

– Tre jämna femmor där vilken som kan avgöra.

Hur ser ni på konkurrensen från de andra lagen?

– Har ingen aning varken om Piteå eller Mora, däremot Lockerud var överarskande bra i slutspelet.

Är det någon spelare som är värd att titta lite extra på?

– Som sagt var är det jämnheten som hat tagit oss hit – spelarna är en blandning av 00/01. 

Ser du att innebandyn i just er klass har gått åt något speciellt håll den här säsongen?

– Tycker kvalitén varit mycket hög – vilket är väldigt spännande inför framtiden vilka som tar det stora steget upp i senior serierna.

LÄS OCKSÅ: Spelprogrammet för Innebandyfesten 2017

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar