Foto: Johan Eklöf
Innebandyfesten

Lockerud Mariestad: ”Vi har en bra mix”

Intervju med USM P16-laget Lockerud Mariestads tränare Mickael Fredriksson inför Innebandyfesten den 7-9 april. - Jag tror även att vårt tempostarka anfallsspel kommer vara fortsatt framgångsrikt för oss under festen, säger Fredriksson.

Mickael Fredriksson, tränare i IBK Lockerud Mariestad säger följande inför Innebandyfesten.

Varför har just ni tagit er till Innebandyfesten?

– Vi har jobbat stenhårt som lag sen dag ett och vi har hittat ett spelsätt som gör att vajer spelare som kommer in är bekväm och ges förutsättningar för att kunna prestera. Man får verkligen säga att vi har växt som grupp sen första gruppspelet och regions slutspelet i Mariestad kändes det ruskigt bra, både prestationsmässigt men även i hur gruppen fungerade tillsammans.

Vilka styrkor har ni som lag som ni kommer visa upp?

– Vi hoppas kunna visa upp den innebandyn som vi vill stå för, hårt arbetande i försvarsspelet där varje spelare tar sitt ansvar och det arbetet som förväntas av honom. Jag tror även att vårt tempostarka anfallsspel kommer vara fortsatt framgångsrikt för oss under festen.

Hur ser ni på konkurrensen från de andra lagen?

– Det är Sveriges fyra bästa lag som är där så konkurrensen kommer vara hård, men vi fokuserar på hur vi ska spela och vad som gör oss framgångsrika, det är som sagt Sveriges fyra bästa lag som är där och vi är ett av dem.

Är det någon spelare som är värd att titta lite extra på?

– Beror helt vad du vill kolla på, vi har individer som står för fantastiska prestationer med boll och spelare som offrar allt i spelet utan boll och täcker en massa skott. Vi har en bra mix och oavsett vad man vill se kommer det finnas många att kolla på i vårt lag.

Ser du att innebandyn i just er klass har gått åt något speciellt håll den här säsongen?

– Det känns som att farten är väldigt hög och att flera lag vill spela en offensiv innebandy och tar större risker för att kunna spela den typen av spel vilket naturligtvis är positivt. Man imponeras även över vad otroligt moget många av spelarna spelar och fortsätter utvecklingen på många i den här kullen kommer många av dem kunna nå riktigt långt.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar