Innebandyfesten

Guide Innebandyfesten: Wibax Patriots – P16

Guide inför Innebandyfesten 2017. Här med Wibax Patriot i USM16 som möter Lockerud Mariestad i sin semifinal. - Vi är ett lag som jobbar hårt och har en bra moral i laget, säger tränare Olle Hjelm.

Wibax, norrlandslaget som inte kan stoltsera med stora historiska framgångar, lottades in i grupp 1 där man ställdes mot Umeå City och Örnsköldsvik.

Väl där så visade man styrka när man redan i den första matchen besegrade erkänt starka Umeå City med 0-6, som därefter följdes upp med att slå Örnsköldsvik med 5-2, efter en kontrollerande 4-0 ledning långt in i den andra perioden. Sex poäng ledde till en stabil gruppseger.

Drygt två månader senare när det skulle avgöras nere i Gävle så hamnade man i samma grupp som KAIS Mora, Salem och Täby, en grupp som på förhand kändes öppen och jämn. I omgång ett så blev det två kryss som gjorde gruppen än mer öppen inför omgång två. Då mötte Wibax, KAIS Mora, en match som man förlorade med 2-4 och därmed bara stod på en poäng inför den avslutande fighten med Salem. Där lyckades man tidigt sätta sig i förarsätet med bland annat en 1-4 ledning efter den första perioden, som man sedan aldrig släppte. Till sist blev det seger med 2-5, samtidigt som KAIS och Täby delade på poängen. Det gjorde att både Wibax och Salem stod på fyra poäng vardera, men tack vare inbördes möten så kunde man knipa andraplatsen bakom KAIS Mora.

Dag två så ställdes man mot Bele Barkarby, laget som hade vunnit den andra gruppen, före bland annat Sundsvall och Sirius. Lagen följdes åt in i den tredje perioden och när Barkarby gjorde 3-2 med ett par minuter kvar att spela så såg det ut som att man skulle vinna, men när Wibax fick chansen i powerplay under matchens slutskede så kunde lagets notoriske poängkung Isac Zerpe göra 3-3 och ta matchen till förlängning. Väl där så klev Kevin Öhlund in i handlingen och avgjorde, drygt fyra minuter in och sköt laget till Innebandyfesten.

Mer än hälften av lagets trupp återfanns i Norrbottens SDF-SM trupp och det är ett samspelt gäng som kommer återfinns i Uppsala. I princip hela truppen har utgjort klubbens JAS-lag och man spelar även tillsammans i klubbens H2 samt H3-lag. Nu i Uppsala kommer man möta Lockerud, där man inte ska behöva känna något favoritskap direkt. Det gäller att få stopp på motståndarnas förstafemma för att ha en bra chans i matchen.

Spelade matcher:

Umeå City – Wibax Patriots 0-6
Wibax Patriots – Örnsköldsvik 5-2
Wibax Patriots – Täby 2-2
Wibax Patriots – KAIS Mora 2-4
Salem – Wibax Patriots 2-5
Bele Barkarby – Wibax Patriots 3-4

En spelare att följa: 

Isac Zerpe – En spelare som laget ska ha stor nytta av överlag, men framförallt offensivt. Besitter en bra snabbhet och har en fin spelförståelse vilket ger honom rätt förutsättningar att få mycket tid med bollen.

Bästa poängplockare: 

  1. Isac Zerpe, 5 mål, 2 assist
  2. William Wiksten, 3 mål, 3 assist
  3. Kevin Öhlund, 2 mål, 4 assist

Olle Hjelm, Wibax tränare, säger följande: 

Varför har just ni tagit er till Innebandyfesten?

– Vi är ett lag som jobbar hårt och har en bra moral i laget

Vilka styrkor har ni som lag som ni kommer visa upp?

– Vi har en bra bredd i laget och vi har många bra spelare som kliver fram när det gäller. Vi gillar att spela i högt tempo.

Hur ser ni på konkurrensen från de andra lagen?

– Vi tror dom är bra och att det kommer bli hårda matcher.

Är det någon spelare som är värd att titta lite extra på?

– Vi har många bra spelare som gillar att kliva fram i tuffa matcher.

Ser du att innebandyn i just er klass har gått åt något speciellt håll den här säsongen?

– Jag tycker innebandyn går framåt, högre tempo, bättre skott och bättre spel.

LÄS OCKSÅ: Spelprogrammet för Innebandyfesten 2017

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar