Innebandyfesten

Guide Innebandyfesten: KAIS Mora – P16

Guide inför Innebandyfesten 2017. Här med KAIS Mora i USM 16 som möter Vöikers i semifinal. - Har sett flera lag som försöker köra offensivt och går ut och pressar högt vilket gör att innebandyn blir mer underhållande, säger Isac Lagerblad tränare i Mora.

Redan under den föregående säsongen så var KAIS en stark uppstickare som tog sig hela vägen till Innebandyfesten och där bärgade ett silver. Då var det med sina spelare födda 1999, som nu även hjälp laget till en gruppseger i årets upplaga av Juniorallsvenskan.

Den här gången är det kullen med spelare födda 2000, men även 2001, som har tagit laget till Innebandyfesten. Faktum är att i princip halva laget består av spelare födda just 2001 som till vardags håller till i Pantameraserierna.

Man började sin resa med att spela i grupp tre, där Falun och Sandviken gjorde laget sällskap. Första fighten blev mot Falun Ungdom, där man efter en 4-0 ledning, fick en behaglig resa och kunde till sist vinna med 4-1. I och med att Falun sedan slog Sandviken så kunde KAIS spela avslappnat i sin sista match. Väl där såg man till att trycka på ordentligt i offensiven och kunde till sist vinna med hela 3-10, där ställningen efter den första perioden var 2-4. Sandviken som mönstrade sitt P01-lag, men som inte orkade stå upp i slutändan.

När det vankades regionsslutspel så hamnade man i samma grupp som Wibax, Täby och Salem. 5-5 i första matchen, följdes upp med en viktig 2-4 seger mot Wibax. Max Junell-Simonsson och Matteus Gavatin var två av spelarna som gick i täten för laget med sina offensiva kvalitéer. I den sista matchen så var man i underläge i princip hela matchen mot Täby. Man hade en 5-4 ledning i den andra perioden, men Stockholmarna vände på matchen och gick upp till 5-7 istället. Kvitteringen kom i powerplay med sju sekunder kvar att spela, vilket gav laget en poäng och en förstaplats i gruppen. Inte helt oväntat så stod även Junell-Simonsson och Gavatin för två mål vardera även i denna matchen.

Under dag två så ställdes man mot erkänt starka Sirius som varit duktiga på junior och ungdomssidan de senaste åren, men kanske aldrig nått hela vägen fram. Inte denna gången heller. Målrikt blev det och det till KAIS Moras fördel som vann med 8-5 efter två sena mål av Gavatin under matchens sista 30 sekunder där Sirius även passade på att dra på sig ett matchstraff.

Nu är det Vöikers som gäller som motståndare i semifinalen och oavsett hur det går, så kommer lagets 01:er få viktig rutin inför fortsättningen. Att man fortsätter producera offensivt är nog inte helt omöjligt och laget kommer därmed ha en god chans att nå finalen.

Spelade matcher: 

KAIS Mora – Falun Ungdom 5-1
Sandviken – KAIS Mora 3-10
KAIS Mora – Salem 5-5
Wibax – KAIS Mora 2-4
KAIS Mora – Täby 7-7
KAIS Mora – Sirius 8-5

En spelare att följa: 

Matteus Gavatin – Inte helt oväntat så kommer just denna killen bli otroligt viktig för laget. Var redan förra säsongen en notorisk poänggörare i JAS och denna säsongen har det blivit desto fler. Har även fått mycket förtroende i klubbens A-lag i divison 1 som gått starkt där. Den sylvasse forwards är som bäst när det ska avgöras och har förmågan att göra det på egen hand, men även lira fram en lagkamrat om det krävs.

Bästa poängplockare: 

  1. Matteus Gavatin, 14 mål, 7 assist
  2. Max Junell-Simonsson, 10 mål, 8 assist
  3. Lucas Dahlberg, 6 mål, 3 assist

Isac Lagerblad, Moras tränare, säger följande: 

Varför har just ni tagit er till Innebandyfesten?

– För att vi fortfarande är obesegrade. Vi ger aldrig upp och krigar för varandra i varje byte.

Vilka styrkor har ni som lag som ni kommer visa upp?

– Ett hårt arbetande kollektiv med väldigt stark lagmoral.

Hur ser ni på konkurrensen från de andra lagen?

– Jag har bara sett Wibax Patriot IBK Piteå som spelade i samma regionslutspel som vi. Vi vann den matchen med 4-2, de andra lagen vet jag inte så mycket om, men har man tagit sig till festen så kommer man bara möta bra lag.

Är det någon spelare som är värd att titta lite extra på?

– Matteus Gavatin

Ser du att innebandyn i just er klass har gått åt något speciellt håll den här säsongen?

– Har sett flera lag som försöker köra offensivt och går ut och pressar högt vilket gör att innebandyn blir mer underhållande.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar